A hathárom.com Ez Szolnok nevű blogján találtunk erre a kis elemzésre, amit érdemesnek találunk itt is közölni. Természetesen a lap szerkesztői nem titkolva elfogultságukat a címvédést várják.

A már az ’50-es évektől megrendezett kupa idén sem lesz izgalmas meccsektől mentes. Szolnoki szívvel nehéz elképzelni, hogy ne a 6-szoros kupagyőztes, nemzetközi porondon is becsületesen helytálló Olaj legyen a legesélyesebb a tornán.
Viszont, amint már tudjuk a papírforma csak az adatokat veszi figyelembe, de az élet megtréfálhat bárkit. Kipihentnek nem mondhatjuk csapatunk, hiszen az EuroCup sorozatbeli szereplésük nemrég ért véget. Ellenben ezt írhatjuk pozitívumnak is, mivel ahogy azt már sokan elmondták, harctéri rutint nem lehet lőtéren szerezni, csak csatában. Talán pont ezért a másik hét csapatnak kiváló skalp lenne egy esetleges győzelem ellenük, de ezt is régóta tudjuk. Hozzá kell tenni a Sopron, a Körmend és a ZTE a bajnokság során győzedelmeskedett már felettünk és a Falco is megszorongatott. Talán a Pécs a legkevésbé fajsúlyos csapat, de amint tudjuk szeretnének meglepetést okozni. Reméljük nem pont nekünk. Ezeket most félretéve szemezgessünk néhány nyilatkozatból a kispad mellől.

A paksi Schmidt Béla pontosan azokra az erényekre helyezte a hangsúlyt, amivel a Szolnok mind rendelkezik és némelyikben az ellenfelek előtt jár, úgy mint rotáció, rutin, kitartás, kondíció.

Teo Cizmic (Körmend) nagyon bizakodva indul neki a tornának és sikert vár el hatszoros kupagyőztes csapatától. Jól tudja, hogy a már említett tényezők mellett egy jól időzített forma is elég lehet a sikerhez.

Kálmán Lászlót nem kell bemutatni senkinek kosárlabda körökben. Mint edző, éremmel szeretne hazatérni és a megfelelő koncentrációban látja a győztes játék kulcsát.

Csirke Ferenc, mint pécsi vezetőedző már a részvételt is nagy sikernek tartja, de ha már bejutottak, akkor be is akarják bizonyítani, hogy van helyük a nyolc legjobb csapat között.

Sabáli Balázs (Sopron) közeli célokat tűz ki magának és csak utána tud koncentrálni a kupa további kihívásaira. Ez is egy taktika.

Pór Péter (Szolnok) szeretné megvédeni az Olaj kupagyőztesi címét, de alázattal és tisztelettel viszonyul az ellenfelekhez, hisz ő is tudja, egy gyenge pillanat is elég a bukáshoz.

Dzunic Branislav, a fehérvári mester, tudatában van, hogy a legerősebb ellenféllel kezdi a Magyar Kupát, de ha a maximumot nyújtják, akkor parázs mérkőzésre számíthatnak a kilátogató szurkolók.

Bencze Tamás (ZTE) nem épp önbizalommal tele vág neki a hétvégének, de a már másnál is ismert, „mindent egy lapra” taktika híve és ebben látja az éremszerzést.

Összegezve tehát lehet taktikákat felállítani, ellenfeleket elemezni és figurákat begyakorolni, de ennek a hétvégének az igazi szépsége pont azt lesz, hogy 3 meccsen dől majd el minden. Bízzunk a legjobbakban és természetesen a 7-es szám bűvöletében. Hajrá Olaj!

Kép és írás: www.hatharom.com/blog/ez-szolnok