Kalandozásunk során, minden idők egyik legnépszerűbb NBA csapatához, a Bullshoz látogatunk.
Egészen pontosan bemutatjuk a United Center-t. Michael Jordan-ék 1994-ben foglalták el új otthonukat, amely a 3. a Bulls életében, az International Amphitheatre és a Chicago Stadium után. Az építkezés 1992-ben kezdődött és 1994. augusztus 18-án nyitották meg a nagyközönség előtt. A költségek 175 millió dollárra rúgtak akkoriban.

Kosárlabda mérkőzésen 20,917-en szurkolhatnak a Bullsnak, de természetesen a Blackhawks hokisainak is ez az otthona. Mivel a teljes területe 89 ezer négyzetméter ezzel kapacitását tekintve nem, de méretében ez az államok legnagyobb arénája. Évente közel 200 eseményt rendeznek itt, így aligha meglepő, hogy több mint 20 millió látogató fordult már meg a falai között. Madonna, a U2 , a Rolling Stones , Tina Turner és sok-sok gigasztár fellépése is öregbítette az United Center hírnevét, de a Disney on Ice, az Oprah Winfrey Show és politikai rendezvény ugyanúgy volt már az arénában, mint NBA és NHL döntők.

A 2009-2010-es szezonban modernizálták a létesítményt, amikor is számos – a kor szellemének megfeleő újítást – eszközöltek. Az United Airlines évente 1,8 millió dollárt fizet a névhasználati jogokért, ami jelen állapotban bombaüzletnek látszik mindkét fél számára.

A következő részben Cleveland-be látogatunk.

Fotók: unitedcenter.com, Eater Chicago