Folytatjuk kalandozásunkat az újvilágban. Következő uticélunk: Dallas.

Az USA kilencedik legnépesebb városának csapata, az 1980-ban alapított Dallas Mavericks, amely a Forbes magazin szerint szintén a 9. legértékesebb NBA franchise.

Csarnokuk kezdetben a Reunion Arena volt, és 2001-ben költöztek Dirk Nowitzkiék a mai napig is használt – a Victory Park szomszédságában fekvő  – American Airlines Center-be, amely egyúttal több dallasi sportklubnak egyaránt otthonául szolgál.

A munkálatok 1999 szeptemberében kezdődtek és a hivatalos átadás 2001. július 17-én volt. Az építkezés költségei 420 millió dollárra rúgtak akkoriban.

Kosárlabda mérkőzésen 19,200 néző foglalhat helyet.

A nyitó show-t az Eagles prezentálta, majd másnap következett Michael Flatley Feet of Flames turnéjának dallasi állomása. Az első sportesemény a Dallas Sidekicks World Indoor Soccer League meccse volt a San Diego ellen.

Az American Airlines Center 2006-ban már NBA nagydöntő(k)nek, míg egy évvel később NHL All-Star Game-nek szolgált helyszínéül.

A koncertezők sorát felsorolni is nehéz lenne, de Madonnától a Metallicán át, az AC/DC is dübörgött már az aréna falai között.

Sorozatunk folytatásában Denverbe látogatunk majd.

Képek: wikipédia, Venue Center, The Business Journals, aviewfrommyseat.com, American Airlines Center