Ugyan az elmúlt két hétben történtekről már olvashattak, arról még nem szóltunk Önöknek, hogy telt a július, illetve, hogy mit hoz az augusztus a kézilabda világában.

Ha nyár, akkor átigazolások, ezért nem is kezdhetnénk mással, mint a csapatváltó játékosokkal. Férfiaknál a Veszprém cseréli a keret legnagyobb részét, hiszen azon túl, hogy Ljubomir Vranjes veszi át a klub irányítását, a játékosok közül is öten távoztak, illetve Aron Pálmarsson, akit ugyan a következő szezonra még köt a szerződése, de azután, hogy az alapozás helyett hazautazott Izlandra, Vranjes kihúzta a keretből. Helyükre érkezik Győri Mátyás, Iman Jamali, Dejan Manaskov, William Accambray és Kent Robin Tønnesen. Szegeden a tavalyi nagy játékosmozgás után idén mindössze két új igazolás van, Dimitrij Zhitnikov és Stefán Sigurmannsson. A nőknél Győrbe Stine Bredal Oftedal, Anne Mette Hansen és Anja Althaus érkezik, a Ferencváros pedig a holland Laura van der Heijden-t tudhatja soraiban a Szöllősi-Zácsik Szandra távozásának ellenében.

dgjidwsxcaamb1n

Javában zajlik a felkészülési időszak

Június 30-án Ljubljanában sorsolták a Bajnokok Ligája 2017/18-as csoportbeosztását. A nőknél a Győr a B csoportba került a Rostov Don, a Midtjylland és a Brest ellen, míg a Fradi nehezebb feladatot kapott a C csoportban, ugyanis egy kvalifikációból továbbjutó csapat mellett a Vardarral és a Larvikkal kell majd megküzdnie. A férfiaknál a Szeged az A csoportban a Vardar, a Barcelona, a Löwen, a Nantes, a Plock, a Zagreb és a Kristianstad ellenfele lesz, a Veszprém pedig a B csoportban ismét találkozik a PSG-vel, a Flensburggal és a Kiellel, valamint ezúttal a Kielce, a Meshkov Breszt, a Celje és az Aalborg is beleszólhat a már összeszokott kvartett párharcába.

Javában pörög az “előszezon”, egymást érik az edzőtáborok és felkészülési mérkőzések. A férfiaknál a Tatabánya szombaton már 20:23-ra győzte le a Balatonfüredet, a két “nagy” közül pedig a Szeged kezd előbb, holnap az Orosháza ellen készülnek, míg a Veszprém pénteken utazik a németországi Ehingenbe a Sparkassen Kupára, ahol a csoportkörben a Zágráb és Göppingen lesz majd az ellenfele. A Fradi már két edzőmeccsen is túl van, az MTK-t hat, a Debrecent négy góllal verték meg, a Győr pedig lanzarotei edzőtáborában 35:31-es végeredménnyel győzte le a Silkeborg-VOEL-t.

dgj7mxdxkaa5uonFranciaország az U19-es Európa-bajnok

A végére pedig egy aktuális hírt hagytunk: vasárnap zárult le a szlovéniai U19-es Európa-bajnokság. A magyar lányok megnyerték a csoportkört, és bravúrt bravúrra halmozva megverték a világbajnok oroszokat és a norvégokat is, ezzel csoportelsőként jutottak elődöntőbe, ott azonban 26:31-re kikaptak Franciaországtól, majd a bronzmeccsen 26:28-ra Dániától is, ezzel negyedik helyen zárták a tornát. Szép volt, csajok!

Képek: EHF Champions League twitter, EHF Euro twitter