Sorozatunk következő állomása: az angyalok városa.

Jelen kiadásunk, bizonyos szempontból különleges, hiszen egyszerre két NBA (és egy NHL) csapat otthona, ráadásul a világ egyik legismertebb Arénája. Az 1998-ban épített és 1999. október 17-én (Bruce Springsteen & The E Street Band koncertjével) átadott Staples Center-t aligha kell bárkinek is bemutatni. A 375 millió dolláros beruházás végeztével mindkét klub 1999-ben költözött a belvárosi, 88 ezer négyzetméteres intézménybe.

Meglepő módon a 2 klub nem azonos számú nézőt enged mérkőzéseire. A Clippers 19,060, míg a Lakers 18,997 szurkolót láthat vendégül fordulónként. Ezekből 2500 a tagoké és természetesen 160 luxus lakosztály is várja a szponzorokat és a VIP vendégeket. A bejárat előtt a két korszakos legenda, Wayne Gretzky és Magic Johnson szobrai fogadják a szurkolókat, annak ellenére, hogy ők soha nem játszottak az évek folyamán sok-sok elismerést begyűjtő Staples Centerben, hanem csak az „elődben” a The Forum-ban, de mellettük olyan nagyságok kaptak még elismerést, mint pl. Kareem Abdul-Jabbar vagy Shaquille O’Neal.

Az itt megrendezett kulturális vagy éppenséggel sportesemények felsorolásába bele sem kezdünk, hiszen ahhoz oldalak kellenének, de legemlékezetesebbek számunkra természetesen az NBA nagydöntői, amiből jó pár kijutott a Los-Angeles-i szurkolóknak.

Sorozatunk folytatásában Memphis-be látogatunk majd.

Képek: wikipédia, bizbash.com, gensler.com, axs.com