Sorozatunk következő állomása: Tennessee. Bemutatjuk a Grizzlies otthonát.

A Memphis belvárosában található FedExForum-ot 2002 júniusában kezdték építeni és 2004. szeptember 6-án nyitották meg. Ehhez kisebb csoda kellett, ugyanis a 2003-as „memphisi nagy vihar” kis híján ledöntötte a már javában dolgozó darukat. Akkori árakon 250 millió dollárba került a monstre beruházás.

Kapacitása kosárlabda meccseken: 18,119 fő.

Az 57 ezer négyzetméteren fekvő aréna küzdőtere alacsonyabban van a talajszintnél, de az igazi érdekességét a kerek kupolája adja. Ahogyan az minden NBA arénánál megszokott, itt is igazi luxus (kényelem és ellátás) várja a támogatókat és a gazdagokat. A FedExForum belső terét Memphis zenei örökségének tiszteletére tervezték, festményekkel és falfestményekkel van tele, amelyek a város legismertebb művészeit ábrázolják, köztük Justin Timberlake-et, Elvis Presley-t vagy éppen BB King-et. A FedExForum-ban láthattak először a nézők “see-through” shot clock-ot, azaz átlátszó órát a palánkon. A többi aréna csak 2011/12-es szezonban vette át ezt az újítást.

A Forum-ban a kosárlabda és a jégkorong mellett sok-sok sportág kapott már helyet, a számtalan koncertről nem is beszélve.

2012-ben újították fel, hogy továbbra is megfeleljen az NBA komoly elvárásainak, amikor többek között új hangrendszert is kapott.

Sorozatunk folytatásában Miami-ba látogatunk majd.

Képek: wikipédia, NBA.com, Scoopnest.com, lrk.com, The Business Journal