Kopaszi gáton emelt ideiglenes – mintegy négyezer férőhelyes – stadionban ideális körülmények várták a Davis Kupa csapatokat, az első nézők már egy órával a kezdés előtt a lelátókon élvezték a napsütést és huszonkét fokos kora őszi időt.

 A magyar és orosz válogatott hetedik összecsapására készült, az előző hatot rendre az oroszok nyerték. Legutóbb 1996-ban találkoztak, az oroszok 4-1-es sikerével a magyar együttes akkor kiesett az elitet felvonultató világcsoportból, melybe most, az euro-afrikai zóna I-es csoportjának rájátszásából nyílt ismét alkalom feljutni. A 21 évvel ezelőtti párharcnak tevékeny részese volt Köves Gábor is, aki jelenleg a nemzeti együttes kapitányaként dolgozik.

Ami a nemzetközi szövetség DK-ranglistáját illeti, az oroszok a 15., míg a magyarok a 26. helyen állnak.

FUCSOVICS Márton

Az 500 néző előtt elrajtoló budapesti csata első meccsét Fucsovics, a hazaiak éljátékosa vívta a vendégek másodikjával, az idei US Openen negyeddöntős Andrej Rubljovval (37.). A 3 óra 25 percen át tartó találkozót, ahogy Marci utolsó erőtartalékait mozgósítva nyert meg öt szettben.

Voltak nehéz pillanatok, de a közönség átsegített rajtuk. Szurkoljon mindenki Attilának is” – mondta a boldog győztes.

A folytatásban Balázs Attila (164.) következett az ellenfél legjobbja, Karen Hacsanov (32.) ellen. Az éjszakába nyúló mérkőzésen, kiválóan játszva, nagyot küzdve négy szettben kikapott orosz riválisától a párharc pénteki második mérkőzésén, ezzel a magyar válogatott 1-1-re áll a nyitónap után.

Még egy jó hír a végére: Babos Timi egyéniben az elődöntőbe jutott Quebecben.

Eredmények:

Davis Kupa Világcsoportba jutásért, Magyarország-Oroszország 1:1

Fucsovics Márton-Andrej Rubljov 6:2, 6:4, 5:7, 2:6, 6:3

Balázs Attila-Karen Hacsanov 6:3, 2:6, 6:7 (12-14), 1:6

Forrás és képek: MTI/Szigetvári Zsolt