Remek hetet tudhat maga mögött a Fradi az NB1 és a Bajnokok Ligája miatt is – ami hétvégén rövid szünet után visszatért.

Akkor izgulunk a legjobban, ha szünetel a Bajnokok Ligája, legalábbis az október ezt hozta, ugyanis bő egy héttel a Szeged – Veszprém után a női bajnokságban is rangadót játszottak, most a Népligetben. A megszokottnál gyengébb csapatot láthattunk mindkét oldalon, hiszen a Ferencvárosnak idén rendre gondjai akadtak a védekezéssel, a Győr pedig ezúttal is foghíjas kerettel kellett, hogy felálljon.

dnimbl_wsaad0_f

A címvédő vendégek kezdtek jobban, de félidőre egyenlített a Fradi, onnantól pedig ők irányították a mérkőzést. 21:21-nél tudott utoljára döntetlenre zárkózni a Győr, a végeredmény végül 27:25 lett, ezzel a fővárosi lányok két év után először nyertek rangadót a bajnokságban.

Kim Rasmussen kihirdette a németországi világbajnokságra készülő magyar női válogatott bő keretét. Egyelőre 28 játékossal készül a BL-csoportkör november 19-i zárása után, a tornára azonban csak 16 kézist nevezhet majd.

Újra beindult a Bajnokok Ligája, a férfiaknál a hatodik, nőknél a negyedik fordulót rendezték meg hétvégén. A Veszprém hozta a kötelezőt és magabiztosan 30:24-re verte az Aalborgot a 7 találatig jutó Lékai Máté vezérletével. Amíg azonban a Veszprém jól kezelte a dán bajnok 7 a 6 elleni támadásait, addig a Szegednek ez lett a veszte, és hazai pályán 31:34-re kikapott az üres kapuval játszó Löwen-től.

dnz5rxrxkauitsa

Szombaton ismét ünnepelhetett a Fradi, hiszen ugyan továbbra sem az igazi a mutatott játék, de a Thüringer 28:25-ös legyőzése azt jelenti, hogy biztosan továbbjutnak a középszakaszba. A Győr hazai pályán sikeresen visszavágott a Rosztovnak, és 25:23-ra hazaküldte az orosz bajnokot.

Legközelebb szombaton 13:30-kor a Fradi a Vardar-t látja vendégül, 15:30-kor pedig Midtjylland-ban lép pályára a Győr. Szintén szombaton 17:30-kor Szegeden játszanak visszavágót az első forduló után a tiszapartiak a Nantes-tal, vasárnap 17:00-tól pedig a B-csoport nagy rangadóján izgulhatunk, ugyanis a Veszprém Párizsba utazik, hogy zsinórban három vereség után visszavágjon a PSG-nek. Hajrá magyarok!

Képek: Nemzeti Sport twitter, Veszprém Handball Team twitter