Vasárnap megkezdődött Londonban az évzáró ATP Világbajnokság.

Sok-sok teniszrajongóban talán csalódást kelt a névsor hiszen pl. az elmúlt öt év győztese nincs ott az O2 Arénában. Ez kétségtelenül igaz, de mindösszesen két teniszezőről van szó. A britek kedvencéről, Murray-ről és a korábban négy tornán diadalmaskodó szerb Djokovic-ról.

Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen teljesen világos, hogy nem csak 8 szuperklasszisa van a tenisz mai forgatagának, így mindenképpen érdemes figyelemmel követni az eseményt. A küzdelmek, ugyanúgy zajlanak, mint a hölgyeknél. Két csoport, két-két továbbjutóval.

A vasárnapi nyitányon (a Boris Becker csoportban), a mestert, a hatszoros világbajnokot, Roger Federert szólították elsőként a küzdőtérre. Ellenfele az amerikai Socks tisztességgel helytállt ugyan, hiszen a második szettet “csak” 7:6-ra bukta el, de mivel az első szintén a bázeli zseni sikerét hozta (6:4), Federer neve mellé máris győzelem került.

DOnziOVXcAEOTLz

Ennél is izgalmasabb volt az A. Zverev-Cilic parti, ami három játszmába torkollott és német sikerrel zárult. 6:4 3:6 6:4.

Hétfőn sajnos robbant a bomba. A világelső Rafa Nadal visszalépett a tornától, miután első fordulós vereséget szenvedett David Goffin-tól. (6:7 7:6 4:6) Pablo Carreno Busta ugrik be a helyére. Sajnálatos Rafa sérülése, de a teniszrajongókat csöppet sem lepte meg, mert már az indulása is kétséges volt. Makacs térdsérülése hátráltatta. Akik látták a mérkőzést, tudják, hogy mozgása közel sem volt tökéletes.

rafa bucsu

A Pete Sampras csoport másik találkozóján a meglehetősen idegesen kezdő bolgár Dimitrov három szettben, 6:3 5:7 7:5 arányban győzte le az osztrák Thiem-et.

Kedd délután: Sock-Cilic 5:7 6.2 7:6, míg az esti Federer-Zverev találkozóról holnap számolunk be.

Képek: ATP twitter