Nadal kiesésével szabaddá vált az út?

Tegnapi számunkban írtunk róla, hogy Rafa Nadal visszalépni kényszerült az ATP Világbajnokságtól. A mallorcai természetesen világelsőként zárja az évet, de a teniszrajongók elsöprő többsége szerint aligha lehet megakadályozni Federer-t abban, hogy hetedik világbajnoki címét is begyűjtse.

Hihetetlen ami a bázeli zsenivel történik. A 2017-es évet szinte vele nyitottuk, itt a Turf&Sports-on, hiszen mi is megírtuk, hogy az esztendő első napjaiban edzésére több mint hatezren látogattak ki a Hopman-kupa előtt. Azonban nem is reméltük, hogy ilyen álomév vár majd rá. Természetesen ehhez kellettek a (legfőbb) riválisok sérülései, de hogy Roger és Rafa osztozik mind a 4 Grand Slam trófeán, ezt talán csak milliószoros oddssal kínálták előzetesen a fogadóirodák. Ha egyáltalán…

DOp0RIoWsAA4h01

Most pedig nagy a sansz arra, hogy a szezon az ő sikerével zárul, azaz 36 évesen is keretbe foglalhatja a 2017-es Tourt. Roger ugyanis legszebb napjait idézően játszik. A második körben éppen azt az, Alexander Zverevet verte 7:6 5:7 6:1-re, akivel a már említett januári tornán is káprázatos partit tolt.  Ezzel már természetesen elődöntős – rekorderként 15 indulásból tizennegyedjére -, de ellenfeléről még csak sejtéseink lehetnek, hiszen a visszalépés kicsit megkeverte a kártyákat a másik ágon. Bár kétségtelen, hogy Goffin nem élte túl Dimitrov “szőnyegbombázását” (6:0 6:2), így nagy valószínűséggel a bolgár fiú csak a döntőben találkozhat a legendával.

Kép: ATP