Csütörtökön hosszabban írtunk Federer álomévéről, de ő továbbra sem hajlandó a fékre lépni.

Harmadik meccsét is megnyerte (Cilic ellen 2:1-re), így 100%-os mérleggel zárta a csoportkört Londonban, az évzáró ATP Világbajnokságon.

Tegnap elsőként Thiem és Goffin feszült egymásnak. A képlet roppant egyszerű volt: a győztes továbbjut, a vesztes búcsúzik. Az osztrák kiválóan kezdett. 3:0 volt javára a nyitány, de onnan egy nagy lefagyás következett, Goffin öt játékot nyert zsinórban és be is húzta az első szettet 6:4-re.

DO2BS4UXkAEpuPO

Mielőtt továbblépnénk fontos elmondani, hogy Goffin-t teljesítményére megkülönböztetett figyelmet fordítunk, hiszen a belga fiú egyrészről (vélhetően) ellenfelünk lesz februárban a Davis-kupában, másrészről jövő hétvégén, ugyanezen sorozat döntőjében lép pályára Lille-ben a franciák ellen. (Erről csütörtökön olvashatnak majd itt, a Turf&Sports-on.)

A folytatásban is a belga dominált. Thiem-et az sem dobta fel, hogy szerelme, Babos Timi párospartnere, Kiki Mladenovic is ott ült a lelátón.  Bántóan sima (6:1) lett a második játszma is, hiszen Dominic meglehetősen indiszponált volt a közel sem tökéletes David  ellen, így utóbbi játszik majd Roger Federer ellen az elődöntőben, kisebb történelmet írva, hiszen soha nem volt még belga versenyző a legjobb négyben. A svájcit viszont még soha nem sikerült legyőznie.

sock

A másik ágon Dimitrov-Sock (a képen) elődöntőt rendeznek.

Kép: Le Soir twitter, ATP twitter