Hatalmas parádékat és csalódást keltő vereségeket is láthattunk a nemzetközi kupákban.

Hatalmas bukások övezték a női EHF Kupa egyenes kieséses selejtezőjének utolsó felvonását. Az Érdet a hazai pályán megszerzett 10 gólos előny ellenére búcsúztatta az Issy (mely után vezetőedzőjük, Szabó Edina felajánlotta lemondását), a Dunaújváros oda-vissza kikapott a Koppenhágától, akárcsak a Vác a Kastamonu-tól, illetve a DVSC a Craiova-tól, ezzel a magyar csapatoknak véget ért a sorozat.

Nem tér vissza Győrbe Heidi Løke. Anja Althaus sérülése után a BL-címvédőnél az egykori győri visszahívása volt a legkézenfekvőbb, de norvég klubja, a Storhamar vezetősége kijelentette, nem adják kölcsönbe a klasszis beállót.

do6zagtxkaangsl

Broch Yvette a forduló legjobbja

Ennek ellenére egyelőre jól muzsikál az ETO, akik a csoportkör utolsó fordulójában hazai pályán gálázva 26:17-re legyőzték a Brest-et, ezzel megnyerve a B-csoportot. Kiss Éva remekelt, Nycke Groot visszatért térdsérülése után, ráadásul több fiatal is játéklehetőséget kapott.

Hozzájuk hasonlóan tarolt a Fradi, akik szintén az aktuális csoport-utolsót, a Larvikot fogadták a C-csoportban. Stílusosan, akár a Győr, 9 góllal intézték el a norvég klubot, hiszen végig dominálva végül 30:21-re győztek, és küldték haza ellenfelüket.

Nem sikerült visszavágnia a Veszprémnek a párizsi vereségért, hiába kezdtek jobban a bakonyiak. Noha még 8:3 is volt az állás, a 12:12-es félidő után már dominált a PSG, köszönhetően a kapuban álló Thierry Omeyer-nek, aki rengeteg tiszta lövőhelyzetet hárított, így Lékai Máté és Mikler Roland remeklése ellenére 24:29-re győzött a Párizs.

do8awqtxcaachct

A szurkolókon nem múlott, ismét fantasztikus hangulatot varázsoltak Veszprémbe

Velük szemben hatalmasat alakított a Szeged, hiába volt papíron kevés esélye, mikor is három hazai vereség után a Barcelonát fogadta. A Kékek negyedjére már felszívták magukat, és ezt a katalán szuperklub bánta, akik szinte végig csak futottak az eredmény után, és végül 31:28-ra alulmaradtak a fenomenális teljesítményt nyújtó tiszapartiak otthonában.

Mostantól egy ideig szünetel a női Bajnokok Ligája, ellenben lassan kezdetét veszi a világbajnokság Németországban. A férfi BL-csoportkör azonban robog tovább: vasárnap 16:50-kor a Veszprém Aalborg-ban, a Szeged pedig 19:00-kor Kristianstad-ban lép pályára, ahonnan mindig csapatnak győzelemmel illene távozni. Hajrá magyarok!

Képek: EHF Champions League twitter, Veszprém Handball team twitter