Ugye mindenki emlékezetében élénken él még a 2014-es Davis-kupa döntő?

Erős kétségeink vannak azzal kapcsolatosan, hogy bármely teniszrajongó feledné, az elmúlt évek egyik legempatikusabb döntőjét.  A Lille-i Pierre-Mauroy futballstadion teniszarénává varázsolása bombaötletnek bizonyult a franciáktól. Csak éppenséggel azzal nem számoltak a szervezők, hogy sokkal több svájci szurkoló “jutott fel” a tribünökre, mint szerették volna, így a franciák egyáltalán nem játszottak “hazai pályán.” A fiestára emlékeztető döntő még most is élénken él az emlékezetünkben. Nem véletlen, hogy sok-sok teniszrajongónak a Davis kupa jelenti álmai netovábbját, ahol – a többi tornával ellentétben – hangosan szurkolhat kedvenceinek. Szerencsére idén ősszel mi is átélhettük ezt Fucsovics Marciék jóvoltából.

Következik tehát a döntő, ugyanúgy Lille-ben, de Franciaország ellenfele most az a Belgium lesz, akivel a Magyar Válogatott játszik majd februárban, immár a Világcsoportban.

A fináléba mindenképpen a hazaiak érkeznek jobb eredményekkel. Mind a japánokat, mind a briteket 4:1-re verték, majd az elődöntőben a szerbeken is 3:1-el léptek tovább. A németalföldiek viszont a Németország elleni sima (4:1) után, két parázs meccsbe szaladtak bele. „Csak” 3:2-vel léptek tovább az olaszokon és az ausztrálokon. Mindez természetesen mit sem számít majd. Igéző szempárok tapadnak majd természetesen a friss VB-hősre, David Goffin-ra.

Hogy mit hoz az idei kiadás? Tartsanak velünk 3 napon át és megtudják!

Helyszín: Stade Pierre Mauroy, Lille, Franciaország

Borítás:  Hard – Rebound Ace, Indoor

Labdák: Tecnifibre X-One

Képek: Davis Cup twitter