A héten indul a női világbajnokság, ennek ellenére elképesztő mozgás van a játékospiacon.

Folytatódott a múlt heti EHF Kupa-blama: miután bő egy hete az összes női csapat búcsúzott, a férfi kluboknak sem sikerült főtáblára jutni, ugyanis a Balatonfüred és a Budakalász kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól, a Tatabánya pedig az egygólos hazai győzelem után nagy küzdelemben kettővel kapott ki Chambéry-ben, így a folytatásban nem lesz magyar érdekeltség ebben a Kupában.

dpfplswx4aemgu7

Ezzel azonban nincs vége a kupacsapatok eseményeinek. Az Érd vezetőedzője, Szabó Edina a múlt heti kiesés után felajánlotta lemondását, a klub azonban továbbra is számít rá a kispadon. Nem így a BL-ből mindössze egyetlen győzelemmel búcsúzó Larvik-nál Tor Odvar Moen-ra, ugyanis a klub vezetősége az edző nem kis meglepetésére úgy döntött, nem hosszabbít vele.

Még nagyobb újításokat hozott a Győr csoportjában szereplő Midtjylland. A dán klub a következő szezontól Herning Ikast Handbold néven szerepel majd, 2 új játékost szerződtettek, valamint 4 sportolójukkal hosszabbítottak. Ugyanezt tette az Érd, ami 3 kulcsjátékossal újított szerződést: Janurik Kingával, Kisfaludy Anettel és Katarina Krpezs-Slezákkal.

Utolsó pillanatra hagyta a váltást a montenegrói női válogatott, ugyanis bő egy héttel a világbajnokság kezdete előtt jelentették be a szövetségi kapitány, Dragan Adzsics távozását, akinel a helyére Per Johansson ül majd a hatalmas tornán.

A magyar női válogatott ezzel szemben már a pályán készült a világbajnokságra, ugyanis Norvégiában lépett pályára a címvédő által szervezett Möbelringen Kupában. Csütörtökön a gyenge védekezés miatt 35:33-ra kikaptunk az olimpiai bajnok oroszoktól, majd szombaton 29:24-re a házigazdától (hiába vezettünk közben még néggyel is), vasárnap pedig nagy küzdelemben 28:27-re végre győzelmet ünnepelhettünk Dél-Korea ellen.

dpejefexcaacgzi

Norvégiával és más topcsapatokkal készült a női válogatott

Új korszak kezdődik Veszprémben: Kálomisa Gábor december 1-től lemond klubelnökségéről. A veszprémi kézilabda egyik fő anyagi hátterét biztosító üzletember 2012 óta állt az egyesület élén, azt pedig még nem tudni, ki veszi át tőle a stafétabotot.

Szegedről is távoznak, igaz, nem a vezetőségből, hanem a játékosok közül, ugyanis a jobbátlövő Denis Buntic mellett a héten kiderült, másik back-ből Szergej Gorbok is búcsúzik, aki következő szezontól a Vardar Szkopjét erősíti majd. Épp a macedón bajnoktól érkezik Buntic helyére a spanyol válogatott Jorge Maqueda.

Ezzel szemben a hétvégi BL-forduló papírforma-siker helyett sajnos pofonokat pofonokat tartogatott a férfi csapatok számára. A “skandináv-magyar vasárnapon” előbb a Veszprém kapott ki a dán Aalborgtól 29:26-ra, majd másfél órával később 33:32-re bukott el a svéd Kristianstadban, ezzel mindketten két-két pontot vesztettek egy elvileg kötelező győzelem helyett. A szépítésre hétvégén van esély, idén utoljára.

dpldmbbxuaagob_

Nagyot küzdött, de kikapott a Szeged Kristianstadban

Szombaton a szünet előtti utolsó fordulóban 16:00-tól a Szeged a Plockot, a Veszprém pedig 18:00-tól a Kielcét fogadja egy páros magyar-lengyel küzdelemre, csütörtökön pedig kezdetét veszi a németországi Női Kézilabda Világbajnokság. A mieink a B-csoportban szombaton 20:30-tól Norvégiával, vasárnap 18:00-tól Svédországgal csatáznak majd, a hat fős csoport négy legjobbja jut majd az egyenes kieséses szakaszba. Hajrá magyarok!

Képek: EHF twitter, IHF twitter, Pick Szeged Handball twitter