Keleti győzelemmel zárult szombaton a 26. Kelet-Nyugat All Star kosárlabdagála a budapesti Tüskecsarnokban.

Nem sokkal a gála előtt derült ki, hogy Juhos Levente edzésen bokasérülést szenvedett, így szegedi csapattársa, Joshua Fortune helyettesítette őt. Ugyancsak a keleti keretet érintette, hogy Devante Wallace izomsérüléssel kidőlt, őt a szintén jászberényi Kerpel-Fronius Balázs pótolta a Tüskecsarnokban.

A mintegy 17 300 internetes szavazat alapján Kelet válogatottjának kezdőötösét Kendrick Perry, Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK), Ivan Lilov (DEAC), Joshua Fortune (Naturtex-SZTE-Szedeák) és Eilingsfeld János (Atomerőmű SE) alkotta, a vezetőedző Dragan Aleksic, míg a segítője Jakab Máté (Szolnoki Olaj KK) volt. A Nyugat csapatában Darrin Govens, Perl Zoltán (Falco KC Szombathely), Benke Szilárd (Zalakerámia ZTE KK), Lóránt Péter és Keller Ákos (Alba Fehérvár) szerepelt, az együttest Gasper Potocnik és Hencsey Tamás (Egis Körmend) dirigálta.

A főmérkőzés felvezetéseként az U20-as férfi válogatott 78-71-re verte az egyetemi válogatottat, a nagyszünetben speciális olimpikonok tartottak kosaras bemutatót. Ezt követte a kerekesszékes kelet-nyugat mérkőzés, majd az ünnepélyes bemutatás után jöhetett a nap csúcspontja.

A gálameccs szokás szerint komoly védekezés helyett rengeteg zsákolást, látványos megoldást és hárompontost hozott. A szünetekben a tripladobó versenyt a paksi Seth Allen nyerte, a zsákolóversenyen pedig a fehérvári Keller Ákos bizonyult a legjobbnak.

A félidőben miniszteri dicsérő oklevelet vett át a magyar kosárlabdasport három kiemelkedő alakja, Tursics Sándor, Ránky Mátyás és Mészáros Lajos, emellett a megyei szövetségek is díjaztak olyan szakembereket, akik helyi szinten sokat tettek a sportágért. Köszöntötték a szeptemberi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős férfi válogatottat is.

A tavaly nyugati sikerrel zárult All Star-meccset nagy hajrával a Kelet nyerte, a gála legjobbjává pedig Eilingsfeld Jánost választották.

All-Star Kelet – All-Star Nyugat 133-117 (36-37, 38-31, 23-28, 36-21)

All-Star Kelet: Perry 14/6, Fortune 20/6, Lilov 6, Vojvoda 8/6, Eilingsfeld 17/3.
Csere: Thompson 14/6, Allen 22/6, Ford 11/3, Armwood 7/3, Kerpel-Fronius 2, Boltics -, Davis 12/6.

All-Star Nyugat: Govens 13/9, Perl 15/9, Benke 12, Lóránt 10/6, Keller 20.
Csere: Durham -, Wright 6, Watkins 23/3, Tuoyo 10, Dunn 6/6, Váradi 2.

Forrás: MTI, kép: kosarsport.hu