Kezdetét vette a női világbajnokság, ráadásul a férfi Bajnokok Ligájában is játszottak egy fordulót.

A múlt heti hihetetlen játékos-transzfer után most is hír jutott néhány új szerződésről a két férfi BL-klubnál. Szegedről távozik Thiagus Petus, valamint a kapuból José Manuel Sierra, akinek pótlására Veszprémből Mirko Alilovic érkezik, míg a bajnokcsapatot nyártól Sterbik Árpád erősíti tovább, valamint a következő, februári BL-körben már debütáló Petar Nenadic.

Miközben kezdetét vette a németországi világbajnokság, a férfiak – idén utoljára – még pályára léptek a Bajnokok Ligájában. Magyar-lengyel találkozót rendeztek először Szegeden, majd nem sokkal később Veszprémben is.

dqeotiww0aehgsr

Polak, Wieger dwa bratanki… – fantasztikus hangulat az Arénában (a Kielce-szurkolók közreműködésével is)

A veszprémiek – a játékosok és a szurkolók egyaránt – kitettek magukért a Kielce ellen, igazi csúcstalálkozó volt a javából, melyet volt szerencsém élőben végigkövetni. A lengyel-magyar barátságnak állított három falas élőkép után az első félidő még hozott izgalmakat, folyamatos jó teljesítményükkel azonban lépésről lépésre elhúztak az Építők, beállítva a 31:26-os végeredményt, és megtartva a csoport harmadik helyét.

Ezzel szemben komoly bajok lehetnek Szegeden: ugyan két hete biztosan verték a Barcelonát (ami a válogatott szünet óta első BL-győzelmük volt), a kristianstadi fiaskó után otthon is fejet kellett hajtaniuk, ráadásul kétszer. Szerda volt a tiszapartiak sötét napja, ugyanis elhunyt a klub egykori játékosa, Szabó “Sonka” Sándor, ráadásul pontot vesztettek a Budakalász ellen a bajnokságban. Ezt követte a szombat, amikor a Plock már nem csak döntetlennel, de győzelemmel a tarsolyában távozott az Újszegedi Csarnokból, 24:25-ös végeredmény után. Nem próbáljuk megfejteni, mi lehet a probléma Szegeden, de biztos, hogy nem csak ideiglenes gyengélkedésről van szó, sajnos.

dqd4qz_waaeax0z

Mély völgyben a Szeged

Pénteken a hazai németek sikerével vette kezdetét a Női Kézilabda Világbajnokság, de mi, magyarok, csal szombat este izgulhattunk először. Pontosabban – sajnos – akkor sem volt sokáig miért izgulni, ugyanis a címvédő norvégok már a szünetre 10-zel elléptek, majd a második félidőben különösebb tét nélkül valamelyest vissza tudtunk jönni, 30:22-re. A svédek ellen sem tudtuk megszerezni a két pontot, a támadójátékon elcsúsztunk, így az északiak 25:22-re diadalmaskodtak.

Nem volt meglepetésektől mentes a többi mérkőzés sem: a franciák Szlovénia (A-csoport), a két éve második hollandok pedig Dél-Korea ellen (D-csoport) hasaltak el, vagy ami számunkra fontosabb, a svédek az első fordulóban a B-csoportban alulmaradtak a remek formában érkező lengyelekkel szemben, ezért is lehet nagy bajban a válogatott, hiszen a norvégok és a csehek (utóbbi valószínűleg sokakat meglepetésként ért) teljesítményét látva hármunk (Magyarország – Svédország – Lengyelország) közül kerül majd ki Argentína mellett a másik kieső.

Ma délután 14:00-tól kötelező a győzelem az argentinokkal szemben, aztán sorsdöntő mérkőzések következnek csütörtökön 14:00-tól Lengyelország, pénteken 18:00-tól pedig Csehország ellen. Hajrá magyarok!

Képek: Veszprém Handball Team twitter, EHF Champions League, IFH twitter