A holland  nyerte vasárnap a Papp László Sportarénában rendezett lovas világkupa négyesfogathajtó versenyét, amelyen legjobb magyarként ifjabb Dobrovitz József ötödik lett.

A csapatban négyszeres világbajnok hajtó az összevetésben nyújtott teljesítményének köszönheti sikerét. Az első futamban hárman csaknem azonos időeredménnyel és verőhiba nélkül zártak, de a második körben a budapesti verseny címvédője, De Ronde két verőhibát, míg két ellenfele közül a svájci Jerome Voutaz négy, a szintén holland Ijsbrand Chardon három, egyenként öt másodperces verőhibával teljesítette a pályát.

A legjobb tíz hajtót felvonultató vk-ban csak vendégként szereplő magyaroknak nem sikerült jól a vasárnapi verseny: ifjabb Dobrovitz József ötödik, míg apja, a csapatban világbajnok Dobrovitz József  hetedik lett hét verőhibája miatt.

PC-Koos de Ronde 1st place 02

A fogathajtóverseny előtt a Spanyol Királyi Lovasiskola Andalúz Fiesta című előadását láthatta a közönség.

PC-1283

Ezen a hétvégén pedig már a díjugratók kerülnek fókuszba, hiszen a gyönyörűvé varázsolt Nemzeti Lovardában  december 15-17. között egy CSI2*-W világkupában versenyeznek a legjobbak.

Forrás: MTI, kép: lovasshow.hu