Elkezdődött a világbajnokság egyenes kieséses szakasza, valamint két rangadót is kap(t)unk az férfi NB1-ből.

Ugyan a Bajnokok Ligája legközelebb csak februárban tér vissza, a férfi bajnokság egyelőre még javában zajlik. A Szeged egy szűk hete ismét belefutott egy pofonba, mikor a Budakalász után a Gyöngyössel is ikszeltek, bár a hétvégén az újonc Dabast már magabiztosan intézték el, így lassan látni a fényt az alagút végén, bár nem akarom elkiabálni. Vasárnap nagy meccs vár a tiszapartiakra, de ne rohanjunk ennyire előre!

Nagyobb küzdelmet vívott Tatabányán a Veszprém a szezon eddigi harmadik rangadóján. Remek hangulatú, fordulatos találkozót láthattunk, a Bányász tábora kitett magáért, és a félidőben még vezettek is a hazaiak, a második játékrészben azonban a címvédő realizálta esélyeit, és William Accambray súlyos sérülése (Achilles-ín-szakadást szenvedett) ellenére biztosan győzött. A Kék Tigrisek újra nagy feladat előtt állnak, ugyanis vasárnap 19:45-kor a Szegedet fogadják.

dqwkuzmvaaybaue

Fordulatos meccset játszott a tavalyi bajnok és harmadik

Az NB1 azonban továbbra is eltörpül a Németországban zajló női világbajnokság mellett. A tőlünk már megszokott kezdeti vereségek után a hátralevő három csoportkör-meccsen már jól játszott a válogatott, és Argentínát (33:15), Lengyelország (31:28) és Csehország (30:29) legyőzése után csoport-harmadikként jutottunk a nyolcaddöntőbe. A kerethez időközben csatlakozott Szucsánszki Zita, aki Tóth Gabriellát váltotta.

A legjobb 16 között a francia válogatottal mérkőztünk meg, ami előzetesen sem tűnt könnyűnek, de a pályán egyértelmű fölényt mutatott az olimpiai ezüstérmes, akik előtt 26:29-re fejet kellett hajtanunk, ezzel számunkra véget ért a torna. Ráadásul az irányítóból kiszoruló Görbicz Anita is bejelentette, az egy év múlva esedékes Európa-bajnokságon már nem erősíti a nemzeti csapatot.

dqs4tubwaaej7gc

Nem bírt Franciaországgal a magyar válogatott

Miközben a lányok tornája nagyban zajlik, a januári férfi EB-re is megkezdődtek az előkészületek: Ljubomir Vranjes kijelölte a bő, egyelőre 28 fős keretét, melyből 14-en utaznak majd a horvátországi kontinenstornára.

Sajnos a VB-láz számunkra véget ért, de ez a hét is tartogat még számunkra érdekességeket, így jövő héten még idén utoljára jelentkezünk a heti összefoglalóval. Addig, és azután is pedig: Hajrá magyarok!

Képek: Veszprém Handball Team twitter, IHF twitter