Sorozatunk folytatásában következik az USA 5. legnagyobb – és korábbi fő – városa, az amerikai demokrácia bölcsője, Philadelphia. Nézzük meg, hol pattogtatnak a 76-ers sztárjai.

A „Philly” központjába fekvő The Wells Fargo Center neve akár tévedésre is adhat okot. Ezzel a névvel ugyanis több irodaházat (felhőkarcolót) találunk szerte az Államokban, hiszen a névadó egy monumentális pénzügyi szolgáltató vállalat, de sportcsarnokot csak egyet. Amelyet 1994 szeptemberében kezdtek el építeni, hogy két évvel később, 1996. augusztus 13-án nagyszabású gálaműsorral (benne Ray Charles koncertjével) megnyissák. A beruházás költségei 210 millió dollárra rúgtak. Befogadóképessége 20,478 fő. A 76-ers azóta megszakítás nélkül itt rendezi hazai mérkőzéseit, azaz az 2001-es konferencia bajnoki címet már e falak között ünnepelték.

Az Aréna működésének 10. évében történt meg az ott szinte kötelező korszerűsítés, új eredményjelzővel és sok-sok kihelyezett LED TV-vel. A Wells Fargo Center 126 luxus lakosztállyal, 1.880 club-box ülőhellyel és számos étteremmel és klubbal (mind nyilvános, mind magán) áll a vendégek rendelkezésére.

Sorozatunk folytatásában Phoenix -be látogatunk majd.

Képek: wikipédia, wellsfargocenterphilly.com,