Irány Phoenix. Nézzük, hol pattogtatnak a Suns legjobbjai.

A belvárosban fekvő Talking Stick Resort Arena-ban (korábbi nevein America West Arena és US Airways Center. Jelen névadó egy luxus szálloda és kaszinó Arizonában, egy indián rezervátumban.) 1990 augusztusában kezdődtek meg az építési munkálatok, és 1992. június 6-án már a megnyitót tartották. Akkori árakon 90 millió dollárt emésztettek fel a költségek.

A “Purple Palace” becenévre hallgató aréna 93 ezer négyzetméteren terül el. 2003-ban kapta az első ráncfelvarrást, amikor többek között egy 1500 négyzetméteres üvegezett, zárt udvarral bővült. Az épület leghíresebb bárja a Verve Lounge.

Kosárlabda mérkőzéseken 19.023 rajongó vagy támogató szurkolhat Greg Monroe-éknak. 1993-ban a Bulls itt játszotta a nagydöntő három találkozóját, de bokszmeccsek, bika rodeó ugyanúgy szerepelt már a kínálatban, mint koncertek. Frank Sinatra itt lépett fel utoljára és a már három turnéja során is ide érkező angol kultikus banda, a Depeche Mode, itt rögzítette DVD-re a Recording the Universe című hanganyagát.

Sorozatunk folytatásában Portlandbe látogatunk majd.

Képek: dtphx.org, wikipédia, Downtown Phoenix Journal