Az évet az utolsó csúcskategóriás versennyel zárjuk, amely egyben nagy közönség-kedvenc is.

A tél beköszöntével évről évre egyre inkább előtérbe kerül az ázsiai lóversenyzés, hiszen november második felétől már Hong Kong és Japán rendezi a legszínvonalasabb futamokat, gondoljunk csak a Japan Cup-ra vagy a Hong Kong Invitational-ra (Turf Világbajnokság). Ezúttal a felkelő nap országára figyelünk, hiszen méltó évzáróként Szenteste Nakayamában elrajtol az Arima Kinen.

sp-horse-a-20151228

Aki nincs tisztában ezzel a versennyel, annak eláruljuk a 2500 méteres presztízsfutam legnagyobb különlegességét: a többi összecsapással ellentétben nem csak úgy “összeáll” a mezőny a nevezett lovakból, hanem

a rajongók szavazhatják meg a résztvevők nagy részét, szám szerint 10-et a 16-ből,

míg a maradék 6 indulót pénznyeremény alapján választják ki.

A szavazók ezúttal is Kitasan Black-et emelték piedesztálra, akire országszerte 125 ezren voksoltak. A pej közönség-kedvenc tavaly már szerepelt ugyanitt, akkor ezüstéremig jutott Satono Diamond mögött – akit egyébként idén is a mezőnybe juttattak, méghozzá előkelő második helyre, de a címvédő végül kihagyja a versenyt.

Ott lesz azonban a Japan Cup-győztes Cheval Grand, a Hong Kong Vase-ban Highland Reel-t megverő Satono Crown, valamint legesélyesebb kancaként Mikki Queen is, de a klasszisok listája tovább folytatódik. Lesz tehát kivel megküzdenie Kitasan Black-nek a 300 millió yen minél nagyobb részéért, no meg persze, ha trófeával akarja zárni fantasztikus karrierjét…

drz-ovkueaaroyb

A verseny karácsonyi időpontjára (vasárnap reggel 7:25) való tekintettel azonban a eredményről se itt, se a Racing Portal-on nem értesülhetnek külön cikkben, de Több mint lóverseny facebook oldalunkon frissen szállítjuk a befutót, amellyel véget is ér a 2017-es szezon. A fantasztikus izgalmak után most a Racing Portal csapata is ideiglenes pihenőre vonul, hogy aztán kipihenten vághassunk neki a következő évnek, mely ki tudja, mit tartogat. Addig is azonban mindenekelőtt szeretnénk megköszönni egész éven át tartó megtisztelő figyelmüket, és kellemes ünnepeket kívánunk Önöknek, kedves olvasóink!

Képek: Japan Times, Horse Racing Japan twitter