Boldog és sikerekben gazdag esztendőt kívánunk honlapunk minden olvasójának!

Idei első kiadásunkban ezeket a híreket kötöttük csokorba Önöknek.

Nem is akárhogyan, hanem a káprázatos Hopman-kupával indult az új esztendő. Mintha az idő kereke visszafelé forgott volna, ugyanolyan epikus és kaotikus jeleneteknek lehettünk szemtanúi a király megérkezése kapcsán.  Első, könnyű edzésére ugyanúgy hatezren látogattak ki a Perth Arena-ba, mint egy évvel korábban. Federer természetesen a legnagyobb sztár ehhez kétség sem férhet, de az idei esztendőben minimum két erős csapat volt még a tornán Svájc mellett. Egyik a Kerber/A. Zverev nevével fémjelezett Németország, a másik pedig a Mertens/Goffin duó Belgiumból. Sőt. A svájci legenda parázs, élvezetes meccset játszott az orosz Karen Khachanov-val is.

Belinda Bencic talán már hozzászokott ahhoz, hogy az élő legendával játszik együtt. A tavalyi esztendőben, volt, hogy egy egyeneset nem tudott a labdába ütni, de idén igyekezett felnőni a feladathoz. Svájc így magabiztosan masírozott be a döntőbe.

A másik ágon azonban csak az utolsó meccs döntött. A német-ausztrál vegyespáros meccs komoly téttel bírt pénteken. Ausztrál siker esetén ugyanis Belgium lehetett volna finalista. Mérkőzéslabdájuk is volt a hazaiaknak, de a döntő szett végjátékában Angelique Kerber villogott így Németországot repítette a fináléba. Az utolsó labda után biztosan minden teniszrajongónak eszébe jutott, hogy micsoda szenzációs meccset játszott Roger Federer és Alexander Zverev tavaly, ugyanitt.

DS1oj9zUMAAFS84

Most is, de most Roger győzött így Svájc szerzett vezetést a 30. Hopman-kupa döntőjében. Ennek nem sokáig örülhettek, hiszen a várakozásoknak megfelelően Kerber simán verte Bencic-et.  Jöhetett a mindent eldöntő vegyespáros. Németország 1995, Svájc 2001 óta vár az újabb kupára.

DSyYhaPVMAAFUy_

Aminek kimenetlében egyáltalán nem lehettünk biztosak, hiszen amennyivel jobb játékos Federer Zverevnél, annyival jobb Kerber is Bencic-nél. Az első szett megnyeréséhez éppen a svájci lány káprázatos return-je kellett, hiszen a kiválóan adogató Zverev 200 körüli szerváját adta vissza menthetetlenül. A következő bravúrja azonban végleg eldöntötte a trófea sorsát. Második szett 2:2-nél megcsinálta a lehetetlent. Elvette az egész tornán kiválóan adogató Zverev szerváját.  Federernek már csak annyi dolga volt, hogy hozza a kötelezőt. Ezt meg is tette, így jöhetett az ünneplés.

2001 után ismét Svájc nyerte a nem hivatalos vegyespáros világbajnokságot.

Úgy véljük a torna igazán Belinda Bencicről szólt. Az, hogy valaki egy héten át  ugyanazon oldalon játszott a világ valaha élt legnagyobbjával, az életre szóló élmény lehetett számára. De. Ahogy korábban már írtuk Belinda idén igazán felnőtt a feladathoz. Sokkal-sokkal jobban játszott, mint egy évvel korábban, így még véletlenül sem jelenthető ki, hogy Roger szállította volna a kupát Svájc számára. A zseni ezt köszönőbeszédeben el is mondta. Kíváncsiak vagyunk, hogy teljesít(enek) az Australian Openen.

Jövőre ismét mindenkit várnak a szervezők Perth-be. Ki nem hagynánk! Imádjuk a Hopman-kupát!

Fucsovics Marci , Piros Zsombor Babos Tímea is győzelemmel kezdte az évet!

Fucsovics az indiai, ATP 250-es verseny első fordulójában a világranglistán 95. dél-amerikai  Nicolas Kickeren-t, 55 perc alatt 6:0 6:3-ra verte, szerdán pedig a francia Benoit Paire-rel olyan parázs meccset játszott, hogy Marcinak 5 meccslabdája is volt. Sajnos ezeket elhibázta, így a világranglista 41. helyén álló ellenfele jutott tovább. (6:4 6:7 7:6) Aggodalomra semmi ok, Marci kiváló formában kezdte az új szezont. Canberra következik.

A még mindig csak 18 éves Piros Zsombor azonban magának követelt minden figyelmet az év első napjaiban. Julien Benneteau skalpja ugyanis a tetthez illő komoly terjedelmet kapott a médiában. Zsombi ugyanis az Új-Kaledóniában zajló, 75 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztorna első fordulójában meccslabdákat hárítva győzött 3:6 7:5 6:1-re az ATP 56. francia ellen. Ő szintén szerdán búcsúzott a tornától. A nála majd 420 hellyel előrébb rangsorolt  amerikai Noah Rubintól kapott ki 6:4 6:3-ra.

Babos Timi Kínában, Sencsenben, nagyon simán, 6:1 6:1-re verte a hazai versenyzőt, Wangot, majd a második kör is hasonlóan izgalommentes lett: a lengyel Magda Linette ellen nyert 63 perc alatt 6:2 6:1-re. A végállomást a WTA 43. román Irina-Camelia Begu (5:7 5:7) jelentette a negyeddöntőben. Hobart következik.

Természetesen izgalommal várjuk az év első Grand Slam tornáját. Ahol már komoly hiányzókra számíthatunk, hiszen visszalépett pl. Andy Murray, Kei Nishikori és elhalasztja szülés utáni visszatérését Serena Williams is.

Képek: Hopman Cup twitter