Röpstartot vesz a kézilabda 2018-as éve.

Amíg a férfiaknak rohamosan közeledik az Európa-bajnokság, addig a női NB1 máris folytatódott, és a hétvégén már egy kisebb rangadón szurkolhattunk, mikor is a DVSC a veretlen Ferencvároshoz látogatott. Ugyan a hazaiak kezdtek jobban, nagy meglepésre a félidőben a Lokinál volt az előny. A második játékrészben azonban feltámadt a Fradi, és végül 28:24-re diadalmaskodtak.

Ez volt a debreceniek edzője, Tone Tiselj búcsúja, de nem ez a karácsonyi szünetben történő egyetlen váltás. A nőknél Siófokról visszavonul Pastrovics Melinda, akárcsak a Vardar balátlövője, Andrea Penezic, érkezik azonban a Balaton-partiakhoz a Brest-től Melinda Geiger. Henrik Toft Hansen Flensburg-ból Párizsba igazol, míg testvére, René Kiel-ből Dániába, a német rekordbajnokhoz ellenben segédedzőként visszatérhet a klub egykori klasszisa, Filip Jícha.

EB plakát

Az Európa-bajnokságra készülő válogatott két felkészülési meccset játszott Svédországgal, amely egyben Ljubomir Vranjes debütálása is volt a nemzeti csapat élén. Az első meccsen szombaton kitettek magukért a fiúk, összességében rendezett játékkal, rohanós utolsó fél perccel 29:29-es döntetlent játszottak, majd ezt követte tegnap este a második mérkőzés, melynek eredményét, mire e sorok megjelennek, már tudhatják.

A férficsapatok gőzerővel készülnek a kontinensviadalra

Összefoglalóul elmondható, hogy a vb-formájához hasonlóan teljesít a válogatott, amiben – akárcsak a tavalyi nyolcaddöntőben – benne van a lehetőség, hogy elkapja a “nagyobbakat”. A csapat, ugyan valamelyest foghíjas, de minden poszton rendben van, sok a fiatal, és egyelőre úgy tűnik, jól beilleszkedtek a tapasztaltabbak közé.

A D-csoportban sorrendben a dánokkal, a spanyolokkal és a csehekkel kell majd megküzdenünk a továbbjutásért, és ugyan papíron az ezt épp biztosító harmadik hely a reális elvárás a csehek legyőzésével, én, bevallom, korántsem tartom kizártnak, hogy a szintén sok hiányzóval felálló spanyolokat, vagy akár a dánokat megcsípjük. Ezt legkorábban szombat este fél 9-kor tudhatjuk meg… Hajrá magyarok!

Képek: twitter