Irány Oregon. Nézzük, hol játszik az államok legzöldebb (és a rózsák) városának csapata.

Az 1977-ben bajnok Portland Trail Blazers otthona a Moda Center, vagy, ahogy  talán többen ismerik a Rose Garden. Az egyik legmodernebb NBA arénát 1993-ban kezdték el építeni, és 1995. október 12-én át is adták a nagyérdemű számára. A beruházás 262 millió dollárt emésztett fel.

A multifunkciós Aréna mai állapotában 19 393 kosárlabda rajongót képes vendégül látni. Nyolc szinten (!) majd 73 ezer négyzetméteren terül el.

Az arénában 70 lakosztály és 8 Skybox található, melyek mindegyike 22 fő befogadóképességű, de ennél is érdekesebb, hogy a „Garden-ben” 650 televízió van kihelyezve, hogy mindenütt mindenkor nyomon követhetőek legyenek az események. A Mitsubishi által gyártott nagyfelbontású video kijelző 15,5 x 4,5 x 6,5 méteres így az egyik legnagyobb az országban. Az aréna legfőbb különlegessége azonban, az úgynevezett “akusztikus felhő”, amely 160 db forgó akusztikus panel, amely a Moda Center mennyezetétől függ, és melynek célja, hogy az NBA egyik leghangosabb épületévé varázsolja azt.

Ennek természetesen az itt fellépő művészek is örülnek, így a rengeteg sportesemény mellett számos koncert zajlott már a falak között.

A következő kiadásban Sacramento-t vesszük célba.

képek: wikipédia, dronestagr.am, brewpublic.com, oregonlive.com, kunilexusofportland.com