Káprázatosan indult magyar szempontból az év első Grand Slam tornája.

Babos Timi TOP 10-es skalpot szerzett.

A 24 éves magyar játékos hatodszor játszott egyesben az Australian Open főtábláján, de nem ijedt meg a WTA 9., tavaly Melbourne-ben és a US Openen elődöntős,  amerikai Vandeweghe-től.  1 óra 46 percnyi játék után ugyanis a soproni lány jöhetett le győztesen a pályáról, mert  7:6 6:2-re verte a 10. helyen kiemelt friss Fed Kupa-győztest.

„Boldog vagyok, és örülök annak, hogy így sikerült játszani. Fontos pillanat az életemben. Tízezer ember előtt nyertem a Hisense Arenában, ez tényleg hihetetlen dolog” – nyilatkozta Timi saját honlapjának.

Timi második TOP 10-es skalpját jelenti Coco, hiszen 2014-ben Simona Halep-et verte először az elitből.

Hamarosan a világranglistán 39. helyezett Carla Suarez Navarróval találkozik.

Nem hiába vártuk a Bencic – V. Williams találkozót. Éreztük, hogy most van esélye elkapni a legendát a fiatal svájci lánynak. Ez sikerült is, így a nyitónap egyértelműen legnagyobb búcsúzója a huszonháromszoros Grand Slam bajnok.

Az uraknál szintén két amerikai búcsúzott meglehetősen korán. Jack Sock és John Isner.

Kedden Fucsovics Márton gondoskodott arról, hogy jól induljon a napunk. A a moldáv Radu Albot-ot (87.), ugyanis négy játszmában sikerült legyőznie  6:2 6:3 4:6 7:5, így jöhet számára a 13. helyezett Sam Querry. Ez volt Marci első főtáblás GS nyerése, és az első magyar egyéni GS győzelem 2003 után.

DToeRBDWAAADaCD

A mai nap áttört egy újabb gát. Megvan oly sok próbálkozás után az első Grand Slam-főtáblás győzelmem. Tavaly nagyon közel voltam hozzá a US Openen, most sikerült.  Fizikailag sokkal jobban elfáradtam, mint gondoltam, de talán a belső feszültség, a túlzott győzni akarás vett ki többet a meccsnél. A játék viszont továbbra is jól megy, egy hatalmas kőszikla omlott le most a vállamról, és nagyon várom már a következő meccset” – nyilatkozta Marci saját honlapjának

A keddi napon láthatták újra a sportág szerelmesei a két korábbi AO bajnokot Novak Djokovicot és Stan Wawrinkát. Ismert, hogy mindketten hosszú pihenő után tértek vissza, de mindketten sikerrel vették az első fordulót.

Nem Australian Open, de…

A Nemzetközi Tenisz Szövetség londoni központjában rendezett hétfői sorsoláson eldőlt, hogy Horvátország, Szlovénia és Svédország lesz a magyar teniszválogatott ellenfele február 7. és 10. között a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tallinni tornáján.

Képek: AO twitter, MTSZ