Szerencsére folytatódik a magyar mámor Melbourne-ben,  így kétségtelenül érdemes velünk tartani a következő percekben.

Babos Tímea nyitófordulós bravúrja után egyesben máris búcsúzni kényszerült. A spanyol Carla Suárez Navarro behúzta az első játszmát, de ez Timit nagyon motiválttá tette. Már 4:1-re is vezetett a másodikban így sikerült is egyenlítenie, de mivel a döntő szettben elvesztette az első két adogatójátékát nem lehetett más a vége, mint vereség. 6:4 2:6 6:2.

Fucsovics Marci viszont furcsa meccsbe kényszerült bele. A Yoshihito Nishioka oldalán alig másfél órával az első adogatás előtt tudták meg, hogy pályára kell lépniük a férfi párosok versenyében. Ráadásul nem is akárkik, hanem a „pároskirályok”, a tizenhatszoros Grand Slam bajnok Bryan testvérek ellen. Marciék azonban remekül helytálltak. Majd 2 órát „tartották pályán” a világsztárokat, és a harmadik játszmában főként azért veszítettek, mert a nem sokkal előtte még egyest játszó japán fiú meglehetősen elfáradt. 5:7 7:5 6:1. Marci szerint, neki kimondottan jól jött ez a kis mozgás a másnapi egyese előtt.

Ez így is lett. Taróczy Balázs is úgy nyilatkozott a találkozó előtt, hogy a nyíregyházi fiú abszolút nem esélytelen a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey ellen. Marci kiváló tenisszel pályafutása legnagyobb győzelmét aratta (6:4 7:6 (8-6) 4:6 6:2), a harmadik körben pedig az argentin Nicolas Kickerrel (93.) találkozik. Egy esetleges siker esetén következhetne Marci álommeccse, de erről majd később beszéljünk.

Nagyon vártuk a Babos/Mladenovic páros reaktiválását. A korábban szép sikereket elérő duó egy svájci, orosz kettőst győzött le 7:5 6:3-ra, így máris a 32 között vannak.

Magabiztosan menetelnek a legjobbak. Az uraknál csupán Goffin és Sock búcsúzott eddig, és a még mindig nem 100%-os állapotban visszatérő Wawrinka-t a világranglistán mindösszesen 97. Tennys Sandgren ütötte el a továbbjutástól csütörtökön.

A hölgyeknél Venus, Coco és Garbine Muguruza (a 32 éves tajvani Hszie Su-Wei ejtette ki) , no meg  Belinda Bencic csomagolhatott. Nem sokáig örülhetett tehát a svájci lány a Venus elleni győzelemnek, hiszen thaiföldi Luksika Kumkhum sikerrel keresztezte útját.

Marta Kostyuk

Sok rivaldafényt kap a 2002-ben született (!) tavalyi junior bajnok, a képen látható ukrán Marta Kostyuk, aki szabadkártyával indult a felnőttek között és már a 3. fordulóba jutott, ráadásul ott honfitársa Elina Svitolina várt rá ma hajnalban.

Képek: WTA twitter, Babos twitter