A pénteki napon pihentek (illetve edzettek) a magyar játékosok, de a show folytatódott Melbourne-ben.

Babos Timi mégis a címlapokra került, hiszen az őt “anyázó” Coco Vandeweghe 10 ezer dolláros büntetést kapott, mivel Timit szidalmazta.

A nap egyik legjobb meccsét játszotta a a harmadik helyen kiemelt Dimitrov a 30. Rublev ellenében. A tavalyi elődöntőst nagyon megizzasztotta az orosz fiú, így nekünk a találkozó  közben az jutott eszünkbe, hogy Fucsovics Marci előrelépést mi sem bizonyítja jobban, hogy szeptemberben legyőzte azt, akibe most kis híján beletört a bolgár bicskája. (6:3 4:6 6:4 6:4)

Parázs ütközet, igazi teniszháború lett a Kyrgios-Tsonga találkozó. Az ausztrál ugyan 3:1-el lépett tovább, de a 4 szettből három 7:6-os eredményt hozott, így baráti ütögetésről aligha volt szó. (7:6 4:6 7:6 7:6)

Ez azonban még mind semmi ahhoz, hogy Seppi és a horvát Karlovic majd négy órán át gyűrték egymást a 45 fokos melegben, és az ötödik szettben csak a 9:7 jelentette a végeredményt, olasz továbbjutással. 6:3 7:6 6:7 6:7 9:7.

Köszönöm a leckét. Örülök, hogy legalább fizetnem nem kellett érte. Kiváltság volt.” – írta ki Twitter oldalára nagyon kedvesen a 15 éves Marta Kostyuk miután 6:2 6:2-re kapott ki honfitársától, Svitolinától.  Ők láthatóak a  nyitóképen. Úgy véljük a 15 éves kislány élete legnagyobb élménye után repül majd tovább Melbourne-ből. Szintén a  3. körben búcsúzott, a szintén ukrán Bondarenko.

Holnap folytatjuk.

Kép: AO twitter