Írjunk bármit is? Van Magyarországon egyáltalán olyan sportrajongó, aki ne tudná, hogy mi történt 2018. január 20-án, Melbourne-ben?

Írjuk le azt, hogy Fucsovics Márton három szettben (6:3 6:3 6:2) győzött az argentin Nicolas Kicker ellen, ezzel pályafutása első nyolcaddöntőjére készülhet Grand Slam tornán?

Írjuk le, hogy a sportág királya, a tizenkilencszeres Grand Slam bajnok Roger Federer ellen teheti ezt?

Írjuk le, hogy ez az elmúlt 20 (30?) év legnagyobb magyar férfi teniszsikere?

Ugye nem szükséges? Hétfőn az új évezred legfontosabb magyar teniszmérkőzése következik.

Írhatnánk arról, hogy mekkora meccsen búcsúztatta a cseh Berdych milliók kedvencét Del Potro-t, milyen imponálóan játszik Novak Djokovic, hogy Sharapova néha szinte leütötte Angie Kerbert a pályáról mégis kiesett, hogy Halep döntő szett 15:13-al (minden idők leghosszabb női mérkőzése után) lépett tovább, hogy 87.438-an látták a stadionokban a mai meccseket. Mit érdekel ez ma minket? Ma nem foglalkozunk a többi világnagysággal. Pusztán ünnepelni akarunk. És fogunk!

Köszönjük ezt a felejthetetlen élményt Marci!

ui: Természetesen az ünneplésbe vonjuk be Babos Timit (és Kiki Mladenovic-ot), akik egy meglehetősen furcsa meccsen léptek tovább spanyol ellenfeleikkel szemben, hiszen kis (vagy inkább nagy) túlzással, aki adogatott tuti nem nyert gémet. Szerencsére a végső győzelemre is esélyes kettős ott van a harmadik fordulóban.

Eredmény: Női páros, második forduló:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Arantxa Parra Santonja, Lara Arruabarrena-Vecino (spanyol) 3:6, 6:3, 6:4

Köszönöm, hogy ismét kaptam egy lehetőséget a nagyszerű Turf&Sports-on és én írhattam erről a parádés diadalról!

Vendégszerzőnk: Sereg András, Kép: MTSZ