Mi folyik ott Melbourne-ben?

Babos Timi gondoskodott róla, hogy a lapok ne „sztárolhassák” tovább Fucsovics Marcit, hiszen szerda hajnalban női párosban döntőbe jutott az év első Grand Slam tornáján.

Tegnapelőtt még arról számoltunk be, hogy a soproni lány a harmadik magyar, aki elődöntőig ért, de most már tudjuk, hogy az első, aki döntőbe is, és az is tény, hogy soha magyar teniszező nem állt olyan előkelő helyen világranglistán, mint hétfőtől Timi fog.

Bevalljuk őszintén bárkivel beszélgettünk a torna előtt, azt mondtuk: minimum a döntőbe várjuk a magyar-francia duót. Bizakodásunkat arra alapoztuk, hogy Babos többször is nyilatkozta: a pályán és azon kívül is Kikivel értette meg legjobban magát. Ez látszik is. Persze ez lehet hogy merész kijelentés volt előzetesen részünkről, hiszen az első helyen kiemelt duó is Timiék ágára került de szerencsére rajtuk is sikerült átlépni.

Ahogy a következő körben a Su-Wei Hsieh, Shuai Peng tajvani-kínai kettős sem jelentett áthághatatlan akadályt, hiszen az ötödikként rangsorolt  „mieink” alig 80 percet töltöttek a pályán és máris boldogan ölelkezhettek össze. 6:4 6:2. A döntő azonban pokoli kemény lesz, hiszen az orosz Ekaterina Makarova és Elena Vesnina kettőse félelmetes formában teniszezik. Joggal gondolhatják úgy a magyar teniszbarátok, hogy itt van számukra a karácsony.

A szerdája azonban zsúfolt volt a soproni lánynak, hiszen pár óra pihenő után máris pályára kellett lépnie vegyespárosban. Ezt is sikerrel oldotta meg és ott is négy közé jutott indiai partnerével.

A páros döntő és a vegyespáros elődöntő is a péntek reggeli órákban lesz.

DURdhPxU0AEQX02

A női egyesben azt mondhatjuk, hogy döntőnek beillő elődöntőt rendeztek. A  világelső Halepet mióta meglegyintette a kiesés szele,  azóta magabiztosan menetelt. Mellette pedig az a Kerber jutott a finálé kapujába, aki folyamatosan bizonyítja, hogy a 21. kiemelés, nem a reális a neve mellett. Parázs meccset játszottak. A román lány úgy jutott a döntőbe, hogy a 3. szettben, a két hullafáradt játékos hétszer (!) is elbukta az adogatójátékot. A másik ágról  Wozniacki ért fináléba, aki az egész torna talán legkiegyensúlyozottabb, legstabilabb versenyzője a hölgyek táborában.

DUTUe79WsAEqLdL

A férfiaknál izgalmas első szettet játszott az elődöntőbe jutásárt  Berdych és Federer. Meglepetésre 4:1-el kezdett a cseh fiú, de Roger feltámadt és rövidítésben be is húzta az első játszmát, és ahogy szokta, innen már az egész mérkőzést kontrollálta.  7:6 6:3 6:4.

Ellenfele az elődöntőben, a világot elkápráztató 21 éves dél-koreai Chung lesz, aki Sandgrent-t verte szintén három szettben. A másik ágon Edmund nem tudta megnehezíteni Cilic dolgát, így a nagyon haladunk a 2017-es wimbledoni finálé visszavágója felé. (Akkor Federer nyert 3:0-ra Cilic ellen.)

Kép: Babos twitter, AusOpen twitter, ATP World Tour twitter