Azt elmúlt időszakban több „támadás” is érte a női teniszt, hogy annyira gyenge és felhígult a mezőny, hogy olyan játékosok sorra a világranglista vezetők, akik még Grand Slam-et is képtelenek nyerni.

Valljuk be őszintén némi igazság (sőt tények is) van(nak) ebben, de akik megnézték szombat reggel az Aus Open női tenisz fináléját, azok egész biztosan azt mondják: baromság az egész.

Adva volt két játékos, akik még soha nem emelhettek fel Grand Slam trófeát,  noha már 2-2x is eljutottak ennek kapujáig, az ausztrál hőségben meccslabdákat hárítva jutottak fináléba, és este fél 8-kor 32 fokban (!) feszültek egymásnak.

Mindezek ellenére olyan parádés teniszt tettek a pályára, hogy arra még az ínyencek is csak csettinthettek.

Wozniacki és Halep egyszerűen nem bírt egymással az első játszmában, így az nem torkolhatott másba, csakis tie breakbe. A dán lány volt a higgadtabb és a neve mellé került az első szett. Halep azonban megmutatta miért világelső, és milyen is a híres küzdőszelleme. (incredible fighter – hihetetlen harcos, ahogy a WTA honlapja ír róla) Kiegyenlített.

Ekkor a két héroszon már olyannyira kiütközött a pokoli hőség miatti fáradtság, hogy a játékvezető 10 perces szünetet volt kénytelen elrendelni, hiszen Simona  arca szinte falfehér volt, és Caroline is csak vánszorgott.

Mindezek ellenére a harmadik szettben olyan magas színvonalú volt a játék, hogy emiatt elfeledtük a körülményeket.  (Jobb nem is belegondolni mit éltek ők át a pályán az időjárással dacolva.) Csakúgy, mint a Halep-Kerber elődöntőn, most is 7x vesztették el a saját adogatójátékukat, és hiába vezetett 4:3-ra a román lány ott beragadt, így

Caro azok után nyerte meg élete első Grand Slam tornáját, hogy már 2009-ben US Open döntős volt, de azóta sorra elvérzett, igaz ősszel diadalmaskodott a WTA világbajnokságon.

Naná, hogy mindkettejüknél eltört a mécses a minden eldöntő labdamenet után. Halep 3. GS fináléját bukta el és látszott, hogy még a díjátadáson is abszolút önmaga alatt volt, de ennek ellenére igazi sportemberként méltatta, a hétfőtől tőle a világranglista első pozíciót átvevő Caro-t és édesapját.

Sok-sok éve erről a pillanatról álmodom. Ma valóra vált mindez. Elnézésüket kérem, de most megyek sírni” – mondta a győztes Wozniacki.

Puszi és ölelés a két legfontosabb férfinak

A csodálatos mérkőzés a tenisz igazi ünnepe volt a női döntő.

Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság, női egyes, döntő:

Caroline Wozniacki – Simona Halep 7:6(2), 3:6, 6:4

Képek: Aus Open twitter