Fucsovics Márton és Balázs Attila 6:3, 6:4, 6:7 (2-7), 4:6, 7:5-re legyőzte Ruben Bemelmanst és Joris De Loore-t szombaton a liege-i Davis Kupa-nyolcaddöntőben, ezzel a magyarok 2-1-re szépítettek a párharcban.

A szombati játéknap remekül indult magyar szempontból, mivel Bemelmans adogatásának elvételével 3:1 lett az állás, innen pedig Fucsovics magabiztos szervagémjeivel meglett a szettelőny. A második játszmáról is egy brék döntött, rögtön az elején De Loore “remegett meg”, majd szűk másfél óra után a magyarok már 2-0-ra vezettek.

A harmadik felvonásban egy-egy brékkel jutottak el a felek a rövidítésig, amelyben a magyarok sokat rontottak. A negyedik szettben kitartott a belgák lendülete, 4:4-nél eksztázisban küzdve elvették Fucsovics adogatását. Az utolsó játszmában 5:4-nél a belgák két meccslabdát még hárítottak, de 6:5-nél az ötödiket már nem tudták.

A magyar válogatott ezzel megőrizte továbbjutási esélyeit. Vasárnap előbb David Goffin és Fucsovics, majd Bemelmans és Balázs lép pályára.

Forrás: MTI, kép: MTSZ twitter