Remek hétvégét tudhatnak maguk mögött a magyar BL-csapatok.

A héten zárul le a Handball Planet éves választása a legjobb női játékosról, melynek végeredményéről a szakmai zsűri és a szurkolók szavazatai közösen döntöttek. Az év játékosa Nora Mörk lett, de további 3 győri is bekerült az álomcsapatba.

A héten azonban tovább erősít(het)ett a címvédő, ugyanis dán sajtóhír szerint nyártól a Midtjylland-tól érkezik Veronica Kristiansen, bár kérdéses, a játékos-tranzakció tényleg megtörténik-e, ugyanis az ETO tagadta ezt.

Mostmár hivatalos, a nagy változás jön Vardar női csapatánál: már nyár óta levegőben lóg a tulajváltás, és azt is hírül adták, jövő szezontól leépítések várhatók, ezúttal azonban a klub elnöke véglegesen bejelentette, mostantól kizárólag a saját fiataljaikra fognak építeni, ezzel ideilenesen “utánpótláscsapatként” üzemel majd a macedón bajnokcsapat.

dvsy-44wsaa9nb6

Épp hogy elkezdődött a Bajnokok Ligája férfiága, szerdán már egy bosszantó vereséget kellett elkönyvelnie a Veszprémnek a Kiel vendégeként, a hétvégén azonban remekeltek a magyar csapatok: a Fradi magabiztosan győzött hazai pályán a német bajnok Bietigheim ellen, a Győr pedig Mörk nélkül is remekelt Ljubljanában.

Nem is baj, hiszen az ETO-nak hosszú ideig kell majd nélkülöznie a norvég átlövőt, ugyanis sajnos beigazolódott, amitől sokan tartottak: a Nyköbing elleni mérkőzésen (ahol hordágyon vitték le a pályáról) elszakadt a jobb térdszalagja, és várhatóan fél év kihagyás vár rá.

A hétvégét pedig méltó módon zárta a Szeged, akik ugyan az első félidőben csak futottak a Löwen után (szó szerinti értelemben is), a második játékrészben fölülkerekedtek a német bajnokon, és az edzésen kisebb sérülést szenvedő Balogh Zsolt nélkül is két ponttal térhettek haza, ráadásul a jobbátlövő poszton a klubnál először szereplő Ivan Srsen bekerült a forduló álomcsapatába, Mario Sostaric gólja pedig a kör legszebbje lett.

Bajnokok Ligája; női középdöntő, 3. forduló; férfi csoportkör, 11. forduló

  • THW Kiel – Telekom Veszprém 22:20 (f)
  • Ferencvárosi TC – Bietigheim 31:22 (n)
  • Krim Ljubljana – Győri ETO 21:32 (n)
  • Rhein-Neckar Löwen – Pick Szeged 35:37 (f)

A nőknél jövő héten rövid szünet következik, a férfiaknál azonban nincs megállás, szombaton 17:30-kor a Veszprém a Bresztet fogadja, vasárnap 5 órától pedig Szkopjéban lép pályára a Szeged. Hajrá magyarok!

Képek: twitter