Jó pár újdonságot hozott az elmúlt hét a kézirajongóknak.

Rég nem látott mozgások vannak a női játékopiacon: jövő szezontól hárman folytatják Győrben, többek között az a rekordáron vásárolt Veronica Kristiansen, akinek érkezését múlt héten még tagadta a klub. Emelett a térdszalag-szakadást szenvedő Nora Mörk pótlására kölcsönbe a bajnokcsapathoz igazolt Mireya Gonzáles, akiért cserébe az Érd talán Anne Metten Hansen-nel bővülhet.

Továbbá erősít a Fradi megelőzésére pályázó Siófok, valamint több játékosával hosszabbított a Vác. A Győrnek azonban mégis komoly gondjai lehetnek ősztől, ugyanis a klubot BL-győzelemig vezető Ambros Martín – immáron biztosan – a Rosztov Don kispadjára távozik, és egyelőre szinte lehetetlennek látszik a spanyol szakember pótlása.

dvcan7ax0aenwxv

Mörk sérülésével és Ambros Martín leendő távozásával problémák előtt áll a Győr

Mint múlt héten kiderült, a Vardar női csapata a jövőben csak saját nevelésű fiataljaira épít, ez pedig eddig a CSM Bukarest javára válik, ugyanis a román bajnok három játékosra már le is csapott. Akárcsak a francia bajnokságban szereplő Saran a Szegedről távozó José Manuel Sierra-ra, akivel két éves szerződést írtak alá.

Csak úgy kapkodják Budapesten a női kézimeccsekre szóló jegyeket, ugyanis már most biztos, telt ház fogadja március végén a Hollandiával EB-selejtezőt játszó magyar válogatottat, valamint a hatalmas érdeklődésre való tekintettel máris újabb szektorok nyílnak a májusi Final4-ra – annak ellenére, hogy még a szereplő csapatok kiléte sem dőlt el.

Férfiválogatottak tekintetében pedig hiába szinte csak most ért véget az EB, már a következő tornákra tekintünk. Az EHF elfogadta Svájc óvását (a világbajnoki selejtezőkbe jutásért Bosznia-Hercegovinával játszottak, és hiába a hazai előny, a visszavágón azonban kikaptak a – szabálytalanul keretben levő játékossal felálló – bosnyákoktól. Amennyiben et követően Bosznia nem nyújta be maga fellebbezését, az alpesiek Norvégiával mérkőznek majd meg.

Eldőlt, mely helyszíneken játszhatják a 2022/24-es EB-t. Magyarország Szlovákiával közösen pályázik mindkét kontinenstorna szervezésére, melynek mérkőzéseit a Papp László Sportarénában, a Veszprém Arénában, az addigra megépülő új Pick Arénában, a debreceni Főnix Csarnokban, valamint Pozsonyban és Kassán tervezik majd.

dwz4elwxuaaaufw

A nőknél a válogatott edzés miatt szünetelt a Bajnokok Ligája, a férfiaknál azonban nem volt megállás a csoportkör utolsó fordulólóinak egyikében. A Veszprém, ezúttal a Vranjes német edzősködésére jellemző gyors tempóval 34:22-re leiskolázta a Bresztet, a Szeged 34:30-ra azonban papírforma vereséget szenvedett el a címvédő Vardar Szkopje otthonában.

Hétvégén fordul a kocka, a Szeged szombaton 17:30-tól a Zágrábot fogadja, a Veszprém azonban vasárnap 5-kor Flensburg-ban lép pályára, amely valószínűleg a csoport második helyéről dönt majd. Hajrá magyarok!

Képek: twitter