Izgalomban nem volt hiány, a kupacsapatok eszméletlen szoros meccseket játszottak a hétvégén.

Mivel a férfi kosárlabda-válogatott világbajnoki selejtezőt játszik ma este, így megcseréltük a két krónikát, és kivételesen a kézilabda nyitja a hetet itt a Turf&Sports-on.

Ugyan a csoportkör végéhez közeledve egyre inkább a BL kerül a középpontba, a férfi NB1 is tartogatott egy nagy meglepetést, ugyanis az élvonalban először szereplő Dabas hazai pályán 26:26-os döntetlent játszott a harmadik helyen álló Tatabányával.

Ahogy mostanában megszokhattuk, múlt héten is folytatódott a tavaszi átigazolási-hullám. A nőknél jövő szezontól távozik Siófokról Lars Rasmussen vezetőedző, Kemény Dóra és Dávid-Azari Fruzsina – a volt NBA kosárlabdázó Dávid Kornél felesége –  érkezik Budaörsre, valamint a BL-ben a Fradinál szóba került Andrea Pezenic, ugyanis a Vardar klasszisa a héten bejelentette, egy évig még mindenképpen folytatja a játékot, továbbá férfiaknál a NEKA erősített a B-válogatott edzőjével, Sótonyi Lászlóval.

Eközben, csaknem egy hónappal a kontinenstorna lezárása után hatalmas botrány tört ki a szerb férfiválogatottnál. Jovica Cvetkovic azt állította játékosairól, hogy azok esténként a komoly tét ellenére szórakoztak, ráadásul többen már a továbbjutás (Izland legyőzésével nagy meglepetésre bekerültek a középdöntőbe) eldőlése előtt lefoglalták a jegyet a hazaútra. Ezek után a játékosok válaszlevelükben felháborodásukat fejezték ki, és épp az edzőt illették alkoholizálási vádakkal, valamint, azzal, hogy a saját csapatának tagjaival sincs teljesen tisztában. A Szerb Kézilabda-szövetség hivatalos közleményben próbálta lecsendesíteni a kedélyeket, de a probléma megoldására a héten hivatalos ülést tartanak.

Március 5-én ismét összetartáson vesz részt a Hollandia ellen készülő magyar női válogatott, Kim Rasmussen ezúttal azonban csak a BL-ben nem szereplőket hívta be a 23 fős keretbe, tekintettel a Győr és a Fradi feszített menetrendjére.

Eldőlt, az idei női BL Final Four sztárfellépője a Clean Bandit lesz. A brit csapat március 13-án a döntő előtt lép fel, valamint a végeredmény eldőlése és a serleg átadása után egy rendhagyó koncerttel is készül a Sportaréna közönségének.

dw0hd9hx0aail5i

Izgalomban nem volt hiány, nagyot fordított a Zágrábot fogadó Szeged

A hétvégi BL-fordulóban (férfiaknál az utolsó előtti a csoportkörben) a Szeged rossz első félidő után fordított a Zágráb ellen, és otthon tartotta a két pontot, a Veszprém pedig egy eszméletlenül fordulatos mérkőzésen döntetlent játszott Flensburg-ban, ezzel megtartotta második helyét a B-csoportban.

Nehezebb feladat előtt állt a Fradi – és mint később kiderült, a szurkolóik is -. A Buducnost otthonába látogattak, ahol a jóformán a csoport második helye volt a tét. A lányok hatalmas küzdelemben végül egyetlen góllal fölülkerekedtek, de a hazai szurkolók közü néhányan a vendégdrukkerekre támadtak, melyben a klub honlapja szerint hárman sérültek meg.

EHF Bajnokok Ligája; férfi csoportkör 13. forduló; női középdöntő 4. forduló

Szeged – Zágráb 30:28

Flensbrug – Veszprém 31:31

Buducnost – Ferencváros 23:24

A Győr ma este 7-kor csoportbeli legnagyobb ellenfelét, a Bukarestet fogadja, szombaton 13:30-kor pedig Nyköbingben lép pályára, két órával később a Fradi pedig otthon csatázik a Metz-cel. Férfiaknál az egyenes kieséses szakasz előtti utolsó fordulóban szombaton 17:30-tól a Veszprém hazai környezetben várja a “kötelező győzelemnek” számító Celjét, a Szeged pedig vasárnap 19:15-kor Barcelonában meccsezik majd. Hajrá magyarok!

Képek: twitter