Stollár Fanny és spanyol játékostársa, Georgina Garcia Perez nyerte a párosversenyt a budapesti, 226 750 dollár (57,2 millió forint) összdíjazású női keménypályás tenisztornán.

A magyar, spanyol duó a BOK Csarnokban zajló verseny vasárnapi döntőjében az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd párost verte 4:6, 6:4, 10-3-ra, döntő rövidítésben.

A 19 éves Stollár pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta. Garcia Perezzel közösen 12 300 dollárt (3,1 millió forintot) nyertek. 2017 után, amikor is Babos Timi győzött egyesben, ismét van magyar győztes.

Páros döntő:
Georgina García Pérez, Stollár Fanny (spanyol, magyar)  – Kirsten Flipkens, Johanna Larsson (belga, svéd, 1.) 4:6, 6:4, 10-3

Nagy meglepetésre a belga Alison Van Uytvanck nyerte az egyest.

A világranglista a 80. helyezettje három szettben bizonyult jobbnak az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott szlovák Dominika Cibulkovánál, a viadal első kiemeltjénél.

Az elvesztett első szett után még egyenlített a WTA rangsorában 33. (de korábban 4.) Cibulkova, sőt, a harmadik játszmában 5:4-nél két labdára volt a győzelemtől, de nem tudta megtörni Van Uytvanckot, aki egy brékkel 6:5-re ellépett, majd kiszerválta a mérkőzést.

A 23 éves belga játékos pályafutása második tornagyőzelmét aratta egyesben, ezt megelőzően tavaly, a kanadai Québecben nyert, a döntőben Babos Tímeát legyőzve.

Egyes, döntő:
Alison Van Uytvanck (belga)  – Dominika Cibulkova (szlovák, 1.) 6:3, 3:6, 7:5

forrás: MTI, MTI Fotó: Kovács Tamás