Viszonylag rég jelentkeztünk teniszkrónikával itt a Turf&Sports-on, de ennek megvolt az oka természetesen, hiszen az év első két hónapját abszolút a tenisz uralta lapunkon. Egy pár hírecskét azonban csokorba kötöttünk önöknek.

Mi is a helyszínen szurkoltuk ki Stollár Fanny első WTA győzelmét. A 19 éves friss bajnok a Digisport reggeli műsorában elmondta, hogy miért éppen a spanyol lány a partnere, hol versenyez a héten és hogy mind egyéniben mind pedig párosban a TOP 100 a cél az év végére. A beszélgetés itt tekinthető meg.

Az egyik internetes portálnak viszont Szeles Mónika nyilatkozott, aki az idén már másodjára érkezett Budapestre. Őszintén beszélt a késelésről, az azt követő megpróbáltatásairól, Steffi Grafról és még sok másról.

Roger laurus

Roger Federer és Serena Williams lettek az Év Sportolói a Laureus Sports Awards szavazásán. Nos, mint minden ilyet hatalmas vita követett, hiszen Federer címe még csak-csak magyarázható, de az egész évben egy hónapot sem versenyző amerikai lányé aligha.

Sajnos az ilyen „komikus” módon kiosztott díjak mind-mind azt támasztják alá , hogy ezek mindegyike baromság és az olvasók ne figyeljenek ezekre.

Serena egyébként valamiért a szerkesztők kegyeltje, hiszen jól emlékezhetünk a 2015-ös botrányra, amikor a Sports Illustrated úgy választotta meg az év sportolójának, hogy az olvasói szavazáson alig kapott 1%-ot, a voksolás során taroló American Pharaoh-val szemben.

Serena viszont kapott egy másik, meglehetősen empatikus „díjat”. Férje, Alexis Ohanian ugyanis a “Három óriásplakát Ebbing határában” című film alapján, 4 óriásplakátot helyeztetett el Palm Springsben, ahol az olvasható: “Serena Williams G.M.O.A.T., azaz “Serena Williams, minden idők legnagyszerűbb anyukája”.

A versenyek kapcsán azok a hírek uralják a világsajtót, hogy mely versenyzők nem készek még a visszatérésre. Rafa Nadal csípőproblémái miatt az acapulcói férfi tenisztornától lépett vissza, míg a sérülései miatt a 12. helyre visszacsúszó Stan Wawrinka az Indian Wells-i és a miami tenisztornát hagyja ki, ahogy nem utazik Kaliforniába  Gasquet és Tsonga sem.

Itthon leginkább a margitszigeti teniszstadion építése körül kialakult helyzet köti le a figyelmünket. A kormány kiemelt beruházásként tekint erre, de a főpolgármester szerint ebben formában biztosan nem kerülhet sor a megvalósításra. Az nem lehet kérdéses, hogy kell nekünk egy méltó, állandó helyszín,

de valóban kell egy 26 méter magas monstrum Budapest zöld szívébe?

Így az idei ATP tornát, a Davis-kupa siker helyszínén, a Kopaszi-gáton rendezi a szövetség. Ahová egyébként már jelezte részvételét a címvédő, francia Lucas Pouille is.

kép: Georgina Garcia twitter