Lezárult a férfi BL csoportköre, ezzel kialakult a beosztás az egyenes kieséses szakaszra.

Mielőtt a topligákkal foglalkoznánk, mindenképpen meg kell említenünk egy sikert az utánpótlásból, ugyanis az ETO-növendékek hajtotta győri Bercsényi Miklós Szakgimnázium lányai Katarban a németeket legyőzve megnyerték a középiskolások világbajnokságát. Szép volt, csajok!

Két dán játékossal erősített a Veszprém: René Toft Hansen szezon végén a Kieltől, Rasmus Lauge pedig jövő 2019-ben a Flensbugtól érkezik majd az Építőkhöz.

A héten újabb “poszt-EB” felháborodásoknak lehettünk tanúi. Az EHF 4000 eurós büntetést szabott ki az elődöntőn az Európai Szövetség egyik tisztviselőjét ellökő Mikkel Hansen-t, aki ezek után a horvátoknak szólt oda, ugyanis véleménye szerint a házigazda így akarja vissaszerezni a pénzt, amit a válogatott csalódást keltő helyezésével elbukott. A szerbek belső viszája ellenben lezárulni látszik, ugyanis a játékosaival összebalhézó Jovica Cvetkovic-ot elküldte az RSS (Szerb Kézilabda-szövetség).

dxm0g6kxcaa3dlc

Nem kellett úgy küzdeni, ahogy Nycke Groot arcán tűnik – simán nyert az ETO

Szintén büntetéssel ért véget a február 7-é megrendezett női Magyar Kupa-meccs után kialakuló perpatvar, ugyanis az MKSZ mind a házigazda Érdet, mind a váciak edzőjét, Szilágyi Zoltánt pénzbírsággal sújtotta.

Ma délután a Balmazújváros – Csurgó mérkőzésen a férfi Magyar Kupa négyes döntőjének utolsó résztvevője is eldől, miután a biztos résztvevő Veszpém és Szeged mellett a bajnokság harmadik helyéért is csatázó Tatabánya és Balatonfüred párharcát utóbbi nyerte meg 24:23-ra.

Az egyenes kieséses szakasz előtti utolsó, illetve a nőknél utolsó előtti forduló egyedül a Szegednek volt tét nélküli, többi három kupacsapatunknak szüksége volt a két pontokra és ezeket többnyire meg is szerezték. A Győr idegenben leiskolázta a Nyköbing-et, a Veszprém pedig az utolsó 10 percben a Celjét, a Fradi azonban hiába vett kétgólos revansot a Metz-en, az idegenben lőtt több góllal a francia klub szerezte meg a csoport második helyét, miközben a Szeged nagy küzdelemben egy góllal kapott ki Barcelonában.

Bajnokok Ligája, csoportkör; női 5. forduló; férfi 14. forduló

Nyköbing – Győr 24:32
Ferencváros – Metz 29:27
Veszprém – Celje 29:22
Barcelona – Szeged 28:27

Ezzel eldőltek a férfiak egyenes kieséses szakaszának párosításai is: a Veszprém a C-csoportot nyerő dán Skjern-nel, a Szeged pedig a német rekordbajnok THW Kiellel találkozik majd.

Még azonban ezek előtt, szombaton egymással küzd a két magyar kupacsapat, ugyanis 17:15-kor Veszprémben rendezik a szezon második derbijét. Eközben a Győr 17:30-kor a Ljubljanát fogadja, a Ferencváros pedig a Beitigheim otthonában lép pályára vasárnap délután 5-kor. Hajrá magyarok!

Képek: EHF Champions League twitter