Irány Kanada. Nézzük az ország legnagyobb városának csapatát.

A Toronto Raptors nem tartozik a legsikeresebb NBA csapatok közé, hiszen még konferencia győzelemmel sem büszkélkedhet, de természetesen az ő arénájukat is bemutatjuk röviden.

A 19,800 férőhelyes Air Canada Centre Toronto belvárosában a Union Station szomszédságában fekszik. Nem csak az egyik legnagyobb befogadóképességű csarnok az NBA arénák között, hanem egészen elképesztő 13 ezer parkolóhellyel rendelkezik. (Magyarországról ezt szinte képtelenség felfogni.)

1997 márciusában kezdték építeni, és 1999. február 19-én volt az ünnepélyes megnyitó. 2008-ban a világ ötödik legjobban kihasznált csarnoka volt, köszönhetően a rengeteg sporteseménynek és egyéb rendezvénynek. A Union Stationtől egy gyalogos aluljárón juthatnak el a hoki vagy a kosárlabda-rajongók a stadionhoz.

2003-ban kezdődtek meg az első modernizálások, amikor pl. egy új LED kijelző rendszert telepítettek, majd 2015-ben egy az előzőnél négyszer nagyobb eredményjelzőt szereltek fel. 2018. július elsejétől a Scotiabank nevét viseli majd az aréna, miután Kanada 3. legnagyobb bankja, elképesztő 800 millió kanadai dollárért 20 éves névhasználati szerződést kötött az üzemeltetőkkel.

Az utolsó előtti részben Utah-ba látogatunk majd.

képek: wikipédia, wch2016.com, bensbeerblog.com, aircanadacentre.com