E heti krónikánk központjában természetesen az Indian Wells-i, a négy Grand Slam utáni legnagyobb torna áll.

Sajnos Babos Timinek ismételten már az első kör búcsút jelentett. DE. Mielőtt pálcát törne bárki is a soproni lány felett, mondjuk el, hogy az a Belinda Bencic állította meg, akiről már a januári Hopman kupán áradoztunk, és egészen látványos fejlődésen ment keresztül a tél folyamán. Ennek ellenére Timi 6:1-re húzta be az első szettet, majd a másodikat ugyanilyen arányban bukta el és csak döntő játszma tie-breakben mérkőzéslabdát hárítva ment tovább ellene a svájci lány. Ha van tisztes vereség, ez mindenképpen az, bár figyelmeztető lehet, hogy a második szettben MINDEN adogatójátékát elbukta Timi, és a rövidítésben sem szerzett pontot adogatóként!

Természetesen további erőpróbák várnak még Timire párosban, aminek az első akadályát máris sikerrel vette, hiszen Kikivel 7:6 6:0-ra vertek egy ukrán/ausztrál kettőst. Jöhet a Bondarenko/Krunic (szerb/ukrán) duó.

A másik magyar reménység Fucsovics Márton tegnap éjjel lapzártánk után kezdett Troicki ellen. Érdekesség, hogy az ATP rangsorában Marci már megelőzi Victort, hiszen a magyar fiú 65., míg a szerb 68.

Ugyanúgy az első fordulóban búcsúzott az ötszörös GS bajnok, Maria Sharapova. Őt a fiatal, japán Naomi Osaka verte 6:4 6:4-re.

A lapokat természetesen a „hazai pályán” visszatérő Serena Williams debütálása izgatta leginkább, aki egy könnyűnek azért nem nevezhető 2:0-ás győzelemmel kezdett a WTA 53. kazah Diyas ellenében.

Az ezres torna előtt természetesen egy kis bohóckodással összekötött jótékonykodás is belefért. Roger Federer Bill Gates oldalán San Jose-ban több mint, 2,5 millió dollárt gyűjtött össze a  Match for Africa jótékonysági rendezvényen.

DXtbvqMX4AEa98J

A budapesti ATP verseny címvédője, Lucas Pouille – aki immár 12. a világranglistán – Indian Wells előtt döntőbe jutott Dubaiban, de ott két szettben kikapott a spanyol Bautista-tól. Várjuk Budapestre.

Képek: Business Insider twitter