Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Babos Tímea világbajnok és Grand Slam-győztes teniszező.

Timi ezt személyesen természetesen nem vehette át Balog Zoltán minisztertől,  hiszen oldalán Kristina Mladenoviccsal magabiztos győzelemmel bejutott a legjobb négy közé az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női párosversenyében.

Az ausztrál nyílt bajnokságon győztes, negyedik kiemelt magyar, francia kettős az ötödikként rangsorolt Monica Niculescu, Andrea Hlavackova román, cseh pár ellen lépett pályára, ami Babosnak azért lehetett különösen pikáns, mert tavaly még Hlavackovával nyert világbajnokságot.

A meccsen ugyan először Babosék veszítették el adogatójátékukat, ám rögtön visszabrékeltek, majd a szett végjátékában ismét elnyerték riválisuk szerváját, így 6:4-re hozták az első játszmát.

A folytatásban is a magyar, francia pár volt fölényben, és végül 6:3-ra megnyerte a szettet, ami a továbbjutását jelentette.

Eredmény, női páros, 3. forduló (negyeddöntő):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) – Monica Niculescu, Andrea Hlavackova (román, cseh, 5.) 6:4, 6:3

Az ellenfél személye még nem ismert, de nagy valószínűséggel az a Makarova/Vesnina duó lehet, akik ellen Timiék megnyerték az Australian Open-t, és akik most is az első kiemeltek.

Timi lovagkereszt

Ugyanezt az állami elismerést kapta meg Fucsovics Márton is. Mindkét kedvencünknek gratulálunk!

Forrás: MTI, kép: Tennis.com twitter és Timi facebook