A világbajnok Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal az elődöntőben kikapott az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női párosversenyében.

Az ausztrál nyílt bajnokságon győztes, negyedik kiemelt magyar, francia kettős az elődöntőben Jekatyerina Makarovával és Jelena Vesznyinával szállt szembe. A találkozó egyben visszavágási lehetőséget jelentett a tornán elsőként rangsorolt orosz duónak, amely a melbourne-i Grand Slam-torna fináléjában 6:4, 6:3-ra kikapott Baboséktól.

A reváns 1 óra 9 perc alatt sikerült az orosz duónak, amely kétszer veszítette el az adogatójátékát, miközben ötször vette el Babosék szervagémjét.

Eredmény (a WTA honlapjáról):
női páros, elődöntő:

Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 1.) – Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:4, 6:2

A képen látható Fucsovics Márton viszont negyeddöntőbe jutott az egyesült államokbeli Irvingben zajló, 150 ezer dollár (38 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán.

A férfi versenyeket szervező ATP honlapja szerint a világranglistán 65. játékos a 16 között három játszmában, 1 óra 56 perc alatt győzte le a svéd Elias Ymert (128.).
Fucsovics a negyeddöntőben a selejtezőből érkezett, egyéni világranglistás hellyel nem rendelkező ciprusi Petrosz Kriszokosszal találkozik a texasi versenyen.

Forrás: MTI, kép: EPA