Bajnokok Ligája és rangadók hiányában sem maradtunk újdonságok nélkül a héten.

És izgalmak nélkül sem, amit az NB1 váratlanul szoros fordulója biztosított. A Győr csak nagy küzdelmek árán vitte haza a két pontot Dunaújvárosból, a Fradi egy fokkal magabiztosabban győzte le a Siófokot, míg férfiaknál a Veszprém a Balatonfüred könnyű legyőzése után 20 percig még hátrányban játszott Komlón, a Szeged pedig könnyedén nyert Ferencvárosban, így végül nem esett csorba a kupacsapatok heti mérlegén.

K&H Liga; női 19. forduló; férfi 21. forduló

Dunaújváros – Győri ETO 26:28
Ferencváros – Siófok 27:24
Ferencváros (férfi) – Szeged 22:36
Komló – Veszprém 24:32

Nem várt sokáig a csapat eredményeivel elégedetlen CSM Bukarest vezetősége, ugyais már a negyeddöntő előtt távozik a klub vezetőedzője, Helle Thomsen, akinek helyét nyártól akár Ambros Martín is átveheti. Otthagyja továbbá a román bajnokot Isabelle Gulldén is, aki nyártól Brest-ben folytatja.

Nagyot erősít ellenben a Siófok: nem csak két klasszis játékos, név szerint Andrea Penezic és Tatyjana Hmirova érkezik a Balaton-partra, de az is megvan, ki pótolja a kispadon Lars Rasmussen-t, és nem kisebb alakról van szó, mint a Larvik-ot BL-győzelemig vezető Tor Odvar Moen-ről.

A hét további távozói a Vasas edzője, Kovács Péter, valamint nyártól a Tatabánya válogatott beállója, Szöllősi Szabolcs “lettek/lesznek”.

Nemzetközi téren ezen kívül három újdonságot tartogatott az elmúlt időszak: a Rosztov Don Lois Abbingh holland átlövővel erősített, Filip Jícha bejelentette, hogy nyártól visszatér Kiel-be, ezúttal azonban a szakmai stáb munkájábó veszi majd ki a részét, a magyar csapatok meccseit jópárszor megkeserítő Nikola Karabatic nevét pedig mostantól egy utca viseli az északkelet-franciaországi Yutz-ben.

Az EHF a héten Bécsben ülésezett, ahol két számunkra is releváns döntés született: egyrészt, 2019-től már csak országonkét maximum csak egy csapat szereplése lesz garantált a Bajnokok Ligájában, másrészt pedig egy örömhír, 2019-ben Magyarország rendezheti a női U19-es Európa-bajnokságot.

Közgyűlést rendeztek Veszprémben is, ahol a klub elnökségének összetételéről folyt a vita. Új elnöknek Szabó Jánost választották, valamint további négy pozíció “kelt el” a vezetőségben. Emellett kisebb változtatásra került egy a mérkőzésszervezésre vonatkozó szabály, mely röviden összefoglalva annyit tesz, hogy a hazai mérkőzéseket Veszprém határain belül kell tartani, amennyiben az Aréna erre megfelelő állapotban van.

Amíg a múlt hét a háttérben folyó szervezésről szólt, mostantól a mérkőzések lesznek a középpontban, ugyanis célegyenesbe fordul a kéziszezon. Holnap este 7-kor a Szeged Kiel-ben lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőben, majd vasárnap 16:50-kor a Veszprém Skjern-ben szerepel, míg csütörtökön délután 6-tól a női válogatott rég várt EB-selejtezőn fogadja Hollandiát. Hajrá magyarok!

Nyitókép: twitter