Megkezdte felkészülést jégkorong-válogatottunk a hazai rendezésű, áprilisi, Divízió 1 A-csoportos világbajnokságra.

A még zajló rájátszás nem csak a keret összetételét befolyásolja, hanem az edzői stábot is, hiszen Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány mellett csak az egyik másodedző, Szilassy Zoltán lehet ott az edzőtáborban.

A keretbe behívott 27 játékos közül Szabó Krisztián betegség miatt nem tud részt venni a gyakorlásokon. A hétfői programban egy megbeszélés, egyórás jégen kívüli edzés, majd másfél órás jeges gyakorlás szerepelt, utóbbi során a 2 a 2 elleni játék volt a középpontban a Tüskecsarnokban.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány: “A következő két hétben a cél, hogy edzésben tartsuk azokat a játékosokat, akiknek a szezonja már véget ért. A jégen és azon kívül is végzünk erőnléti munkát, és mentálisan is frissnek kell lenniük. Ez a kulcs, egy szinten lesznek azokkal a játékosokkal, akiknek időközben ér véget az idényük, és később csatlakoznak a kerethez. Nem egy nagyobb kerettel dolgozunk, ahogy az korábban előfordult, már idény közben értékeltük a játékosokat, ennek megfelelően alakult ki a névsor. Mindenkinek van esélye bekerülni a csapatba, nincsenek fix helyek. A rendszerrel és taktikával is többet foglalkozhatunk.

Kiss Dániel: “Jó érzés visszatérni a srácokhoz. Az előző két hétben, a szezon vége óta Újpesten nem igazán tudtunk edzeni. Jót tesz az edzőtábor, főleg a vb előtt. Kicsit darabos volt az első gyakorlás, érezhető volt a kihagyás, de jó volt visszatérni.

Szabó Dániel: “Az utolsó válogatott meccsemen térd-, váll- és fejsérülést szedtem össze, de szerencsére már kihevertem őket. Minimálisan érzem még, de ez nem zavar a játékban. Két és fél hetet ki kellett hagynom, és mire elkezdhettem volna edzeni, vége lett a szezonnak, azóta a fehérvári edzőkkel készültek a válogatott edzőtáborára.

Szirányi Bence: “Örülök, hogy újra a csapattal lehetek, a hangulatra sosincs panasz. Mindig jó érzés azokkal a srácokkal játszani, akikkel felnőttem. Remélem, hogy a világbajnokságon is ott lehetek. A taktikával most még nem foglalkoztunk, az erőnlétre koncentráltunk. Az edzés hasonlított ahhoz, amit Fehérváron a finn edzőnk vezet nekünk. Élveztem, és el is fáradtam, mert a klubban végzett gyakorlások nem voltak ilyen intenzitásúak.

A keret:

Név Poszt Klub
Duschek Dávid G Dunaújvárosi Acélbikák
Kornakker Dániel G Fehérvár AV19
Rajna Miklós G Fehérvár AV19
Sevela Peter G Ferencvárosi TC
Hruby Gellért D Dunaújvárosi Acélbikák
Kiss Dániel D UTE
Léránt René D Dunaújvárosi Acélbikák
Nagy Nilan D UTE
Stipsicz Bence D Fehérvár AV19
Szabó Bence D Fehérvár AV19
Szabó Dániel D Fehérvár AV19
Szaller Márk D Fehérvár AV19
Szirányi Bence D Fehérvár AV19
Varga Arnold D UTE
Benk András F UTE
Erdély Csanád F Fehérvár AV19
Hári János F Fehérvár AV19
Kiss Zsombor F Fehérvár AV19
Kocsis Ferenc F Fehérvár AV19
Kóger Dániel F Fehérvár AV19
Németh Attila F Ferencvárosi TC
Odnoga Mátyás F Dunaújvárosi Acélbikák
Reisz Áron F Fehérvár AV19
Sárpátki Tamás F Fehérvár AV19
Sofron István F Villach
Szita Donát F Fehérvár AV19

Forrás: jegkorongszovetseg.hu