Heti krónikánk legfőbb híreit természetesen a miami szupertorna szolgáltatja, de pár hírecskét még hozunk azért a teniszkedvelőknek.

Pár mondat erejéig még Indian Wells. A fantasztikus, káprázatos, döntőben elszenvedett vereségével odalett Roger Federer pazar győzelmi sorozata, de a tizenhét (!) 2018-as siker még így is pályafutása legjobb idénykezdete. Az viszont elég érdekes, hogy a három mérkőzéslabdát hárító hős, “Delpo” 29 évesen aratta pályafutása első 1000-es tornagyőzelmét.

A hölgyeknél nagyot robbantott a képen látható 20 éves Naomi Osaka.

Soha semmilyen tornát nem nyert korábban. Se juniorként, se felnőttként.

Igaz már 44. volt a WTA rangsorában, de azért ezt a győzelmet nem várta tőle senki. A japán lánynak meg is gyűlt a baja a győzelmi beszéddel, de legalább jól mulatott a kaliforniai közönség. A 44.-ből egycsapásra 22. lett. Kíváncsian várjuk további karrierjét, hiszen Maria Sharapova, Agnieska Radwanska, Karolina Pliskova és Simona Halep legyőzése nem lehet véletlen. A csoda azonban nem egyszeri volt, hiszen Miamiban példaképét Serena-t verte 6:3 6:2-re így a japán álom tovább folytatódik. Naomi a 7. játékos aki Serenát le tudta győzni Miamiban, márpedig az előtte lévő hat mindegyike Grand Slam bajnok lett.

Serenáé mellett Pliskova és Bacsinszky korai búcsúja a hét szenzációi.

Miamiban ott volt a két legfőbb magyar reménység. Babos Timi most éppen „fordítva” szerepelt, mint ahogy megszoktuk tőle. Egyesben revánsot vett a budapesti vereségért a német Mona Barthel-en, de párosban már az első körben búcsúztak (negyedik kiemeltként). Igaz az Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai) páros nem éppen piskóta.

A hatodik helyen kiemelt, Roland Garros bajnok, lett Jelena Ostapenko következett péntek éjjel.

Fucsovics Marci sem alkotott maradandót a forró Miamiban, hiszen már az első körben búcsúzott. Két szettben, 6:4 6:4-re kikapott a német Maximilian Marterertől.

A végére pedig egy örömteli hír: Megszületett a 29 éves, korábban Budapesten is látott, lett Gulbis és orosz modell felesége első (lány)gyermeke. Gratulálunk!

Kép: World Tennis Blog