Véget ért a felnőtt válogatott edzőtáborának első hete. Mindent egybevéve, sikeresen halad a felkészülés a budapesti, divízió I/A-s világbajnokságra.

Az edzőtábor múlt hétfőn indult, jeges és jégen kívüli gyakorlással. Kedden és szerdán a csapat teljes gázra kapcsolt, két-két száraz és jeges edzéssel folytatva a munkát, majd csütörtökön félnapos programmal zárult a felkészülés első szakasza.

Az edzői stáb három napra elengedte a játékosokat, igaz, ez alatt is edzésben kell maradniuk, és a közös gyakorlás március 25-én, hétfőn folytatódik.

Szilassy Zoltán másodedző: „A srácok mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Minden megvalósult, amit a szövetségi kapitány tervezett a hétre. Eltérő edzettséggel érkeztek a játékosok, de mindenki jó állapotban érkezett, így jó alapokon tudtuk elkezdeni a munkát. Az első nap és a kedd délelőtt még akadozott, de ez normális, ahogy haladtak a dolgok előre, úgy került minden a helyére. Két száraz és két jeges edzésünk volt naponta, és ezt tervezzük a jövő hétre is. Nagy terhelést kaptak a játékosok, sok fizikai munkát végeztünk, mobilizációval, súlyemeléssel. Evan Levy és Puskás Sándor nagyszerű programot rakott össze. A két jeges edzés nagy kihívást jelent a játékosoknak. A délutáni gyakorlásokon olyan taktikai elemeket érintettünk, amiket eddig is vettünk már, de az új emberek miatt is felfrissítettük ezeket. Jövő héten szeretnénk egy lépcsővel feljebb lépni.”

A csapat mérkőzései a Világbajnokságon:

Április 22 16:00 HUN-KAZ

Április 23 19:30 ITA-HUN

Április 25 19:30 SLO-HUN

Április 26 19:00 POL-HUN

Április 28 19:30 HUN-GBR

Forrás és kép: Magyar Jégkorong Szövetség