Fókuszban természetesen a miami szupertorna.

Amelynek szenzációját egészen biztosan Roger Federer szolgáltatta. Az Indian Wells-i döntőben elszenvedett vereség azért nem igazán nevezhető meglepetésnek, még akkor sem ha Del Potrónak pályafutása első 1000-es sikerét jelentette. Azonban az, hogy az ausztrál Thanasi Kokkinakis (ATP. 175.) három szettben, 2 óra 24 perc alatt búcsúztatta őt Miamiban már annál meglepőbb volt. Roger sebtében be is jelentette, hogy itt az idő pihenni és kihagyja a salakszezont így természetesen a Roland Garrost is.

Delpo azonban egyre jobb formába került, pedig Haase, Nishikori és Krajinovic is az ágán volt. A Raonic elleni háromórás thrillere pedig az idei zsinórban elért 15. győzelmét jelentette. A fináléért Isnerrel találkozik majd, míg a másik ágról a végig kiválóan teniszező Alex Zverev már várja döntőbeli ellenfelét.

A hölgyeknél is korán búcsúzott a világelső Halep, és ahogyan Kaliforniában Osaka (most Svitolina búcsúztatta a második körben), Floridában az amerikai Danielle Rose Collins lett a torna nagy felfedezettje. A képen látható 24 éves amerikai lány pillanatnyilag a 93. a WTA rangsorában és Vandeweghe, Vekic, Puig és Venus Williams (!) „testén át” jutott az elődöntőbe, ahol a Babos Timit legyőző Ostapenko vetett véget a nagy menetelésének.

Serenának ugyan nem megy még úgy a tenisz, ahogyan szülése előtt, de ő mégis abszolút főszereplő a Tour-on. Most éppen azért, mert a HBO bemutatta a róla készült dokumentumfilm-sorozat, a “Being Serena” előzetesét. Mindenki előtt ismert, hogy minden idők egyik legnagyobb hölgy teniszezőjének komoly komplikációi adódtak szülése után, így a visszatérés természetesen döcögősebbre sikerült. Az alkotók szerint a terhességtől a pályára visszavezető utat mutatja majd be a sorozat. Hogy Magyarországon látható lesz-e azt ma még nem tudjuk.

Kép: twitter