Véget ért az edzőtábor második hete a budapesti, divízió 1/A-s világbajnokságra készülő felnőttválogatottnál.

A hét elején a felgyógyuló Sarauer Andrew csatlakozott a kerethez, és végig rendben gyakorolt a csapattal. Ezen a héten sérülés nem nehezítette a játékosok dolgát.

Az edzői stáb mélyebben vette át a taktikát a kerettel, de továbbra is nagy hangsúlyt fektettek az erőnlétre a jégen és azon kívül is. Az emberfölényes helyzetek és az öt az öt elleni játék is terítékre került a héten, a kapusok is nagy munkát végeztek.

Jövő héten már felkészülési meccseket is játszik a válogatott: szerdán, április 4-én Székesfehérváron, majd egy nappal később Bécsben is Ausztria lesz az ellenfél.

Szilassy Zoltán másodedző: “Ahogy korábban említettük, egyet szerettünk volna előre lépni minden tekintetben, a terhelésben, a taktikában is. A múlt héten egy szintre hoztuk a játékosokat, megszokták a jeget, keményen dolgoztak szárazon is. Sokat dolgoznak az erőnléti edzők a mobilitáson, nagy súlyos edzések mellett. Dicséri a szakértelmüket és a játékosok profi hozzáállását, hogy semmilyen húzódás és izomprobléma nem nehezítette a munkát. A jégen ezáltal könnyebb dolgunk van terhelni a játékosok. A heti munka is parádés volt, sikerült előrelépni. A jövő héten már más lesz a helyzet, hiszen két meccsen játszunk, izgalmasabb időszak következik. Nagy várakozással tekintünk a jövő hét elé.

Rajna Miklós: “A hét jól telt, sokat dolgoztunk együtt a csapattal. Sokat voltunk a konditeremben és a jégen is. Ott tart a csapat, ahol kell. Mindenki arra figyelt, hogy jó kondiban legyen. Érezzük a kemény munkát mi kapusok is, de a felkészülés ezen szakaszában ez a normális.

Nagy Nilan: “Jó volt a hét. Néhány új dolgot is végeztünk már, készülve a jövő heti meccsekre. Az intenzitásra nem lehet panasz, meccshelyzeteket is gyakoroltunk, ami fontos, hogy újra játékba lendüljünk.

A csapat mérkőzései a Világbajnokságon:

Április 22 16:00 HUN-KAZ

Április 23 19:30 ITA-HUN

Április 25 19:30 SLO-HUN

Április 26 19:00 POL-HUN

Április 28 19:30 HUN-GBR

Forrás és kép: Magyar Jégkorong Szövetség