A héten kivételes módon nem az igazolások, hanem a játék volt középpontban.

Ehhez mérten természetesen a lejátszott mérkőzésekre koncentrálunk (ami a Magyar Kupa és a BL nyolcaddöntők fényében igencsak indokolt is), de előtte azért megjegyeznénk, hogy a Csurgó két játékossal, a 22 éves Nagy Szabolccsal, valamint a Breszt-ből visszatérő Aleh Astrasapkin-nal erősít.

A héten döntött a Győr vezetősége Ambros Martín utódjáról. Ahogy azt sejteni lehetett, a csapat jelenlegi másodedzőjét, Danyi Gábort választották, így jövő szezontól már ő ülhet a BL-címvédő kispadján.

A héten egyhetes összetartáson vesz részt a férfiválogatott, hétvégén pedig Ausztriával és Brazíliával játszunk felkészülési mérkőzéseket. A keretből sérülés miatt hiányzik Császár Gábor, Iman Jamali és Fekete Dávid, ott van ellenben a nemzeti csapattól egyszer már visszavonuló Ilyés Ferenc.

Nem született várva várt csoda a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második fordulójában. A Veszprémnek és a Szegednek egyaránt 7 gólos hátrányt kellett volna ledolgoznia, de egyikőjük sem került közel az ámított célhoz. 34:29-cel, illetve 28:27-tel ugyan győzelemmel, de mindkét csapat búcsúzott a Skjern, valamint a Kiel ellen.

dzthyv0uqaesww_

Nagyot küzdött a Szeged, de a Kielt nem lehetett 8 góllal legyőzni

A Skjern mellett a másik “kiscsoportos” klub, a Montpellier és továbbment, mikor a 3 gólos hazai győzelem után csak 2-vel kaptak ki Barcelonában. Nem éppen meglepetésre a Löwen is kiesett, azt azonban nem feltétlen vártuk volna, hogy az egyre javuló Kielce Németországban is elintézi a Bundesliga-bajnokot (30:36).

Végezetül pedig térjünk rá a fő attrakcióra, a női Magyar Kupa négyes döntőjére. Már a szombati elődöntőkben is fergeteges izgalmakat éltek át a szurkolók, ugyanis összekerült a nagy vetélytárs Fradi és Győr. A címvédő FTC jobban állt, a végén azonban a legrosszabbkor csúszott ki a kezükből az irányítás Pena két kapufájával, és büntetőkkel végül 29:30-ra kikaptak a győriektől.

Két órával később szintén döntetlen után az Érd is hetesekkel ment tovább, így a bronzmérkőzsen a Fradi és a Siófok, a döntőben pedig a Győr és az Érd csatázott.

A népligeti lányok a helyosztón rosszul kezdtek a balatonpartiak ellen, de végül 25:21-re fordítottak, míg a Győr nem kegyelmezett az Érdnek, és 27:23-ra győzött, elhódítva a klub történelmének 13. Magyar Kupáját.

Szombaton ismét tetőfokára hág az izgalom, ugyanis kezdetét veszi a női Bajnokok Ligájának negyeddöntője. 5 órától a Fradi a Rosztov Dont fogadja, 7-kor pedig a Buducnost otthonában lép pályára a Győr. Hajrá magyarok!

Képek: twitter