Heti krónikáinkban rendre a férfiak küzdelemsorozatával foglalkozunk, de nem mehetünk el szó nélkül a soproni lányok történelemírása mellett.

A pénteki elődöntőben szinte végig 10 ponttal maga mögött tartotta, a bombaerős, 2017-ben öt trófeát is bezsebelő (!) török ellenfelét a Sopron, a hazai rendezésű Euroliga Final 4 elődöntőjében. A Yakin azonban nagy és hosszú hajrát nyitott és szívós munkával (61-nél) utolérte Fegyverneky-éket. Mára már mindenki tudja, hogy a győztes, mindent eldöntő kosarat, az a Milovanovics szerezte 1,2 másodperccel a vége előtt, akinek addig a pillanatig 4/0 volt a triplamutatója.

A Sopron Basket ezzel történelmet írt, hiszen soha nem jutott még magyar gárda a legrangosabb európai sorozat döntőjébe.

A másik ágról az orosz Jekatyerinburg lett döntős.

A férfiak folytatták küzdelmeiket a bajnokság középszakaszában.

Szerdán a bajnokság csúcsrangadóját rendezték Szolnokon. A vendégként érkező fehérváriak az alapszakaszban már győzni tudtak a Tisza-partján és most sem feltett kézzel ékeztek. Sőt. A szolnoki publikum csak tátott szájjal figyelhette, hogy Kellerék gyakorlatilag azt csináltak, amit csak akartak. Mind a festékből, mind kinti dobásaik révén eredményesek voltak, és volt a mérkőzésnek olyan periódusa, amikor már tizenöttel is vezettek. Az Olaj, azonban most épp „fordítva” játszott, mint odahaza manapság szokott. Többször is előfordult Kovács Péterékkel, hogy több mint húszpontos fórjukat elherdálva, szoros végjátékra kényszerültek. Most, azonban – Vojvoda vezérletével – a harmadik negyedben egy 21:0-ás (!) sorozatot repesztettek, ami nem csak az eredményt változtatta meg jelentősen, hanem a hangulatot is. Tombolt a Tiszaligeti Sportcsarnok közönsége, miután pedig kedvenceik 3:1-re alakították a legfőbb rivális elleni – idei – mérleget, majdnem “felrobbant” az Aréna. Mielőbbi felépülést kívánunk a megsérült Lóránt Péternek.

1868_hun_2phu_8

Vojvoda ellen most sem volt ellenszer

A vasi El Clásicón tovább mélyültek a körmendi ráncok. Gasper Potocnik csapat sorrendben ötödik vereségét szenvedte el, ráadásul Perl Zoltánék majd hússzal verték a megyei riválist, amire azért előzetesen nem sokan fogadtak volna. A Rába partján léptek is, és felbontották a szlovén szakember szerződését, Ferencz Csabával viszont hosszabbított a klub.

A hétvégén csak egy előrehozott meccset játszanak. Ma este 18 órától a Kecskemét fogadja a listavezető Szolnokot.  Az eredményről holnap számolunk be az Euroliga döntő eredményével együtt.

Eredmények:
Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, Középszakasz, Felsőház, 4. forduló

Szolnoki Olaj KK – Alba Fehérvár 81-79 (20-32, 23-19, 27-12, 11-16)
Egis Körmend (18-11) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (21-8) 78-95 (24-26, 13-19, 26-27, 15-23)

Képek: FIBA Basketball, kosarsport.hu