A férfi Magyar Kupa és a női BL-elődöntők után a héten komoly meccs nélkül maradtunk.

Néhány NB1-es mérkőzést láthattunk mindössze, izgalomból azonban nem akadt sok: a Szeged idegenben 26:33-ra legyőzte a Budakalászt, a Ferencváros pedig még magabiztosabban, szinte hihetetlen 32:15-ös végeredménnyel lépett túl az Érden.

Ugyan kisebb presztízzsel, de nagyobb utóhanggal zajlott (zajlik) le a Budaörs-Békéscsaba női bajnoki, amelyet a vendégcsapat húzott be 25:26-ra egy utolsó másodperces találattal, a Budaörs azonban megóvta a találkozót arra hivatkozva, hogy a győztes gól (véleményük szerint) már a játékidő lejárta után született.

Ugyan már korábban is szóban forgott, de a héten hivatalossá vált: Szegedre igazol a BL-címvédő spanyol átlövője, Joan Canellas. Szintén bal kettes poszton erősített a PSG is, a franciákhoz a Löwen-től érkezik Kim Ekdahl du Rietz.

Több, mint öt hónappal azután, hogy Nora Mörk telefonját feltörték, és privát képei elterjedtek a norvég szövetség férfitagjai között, kezdetét vette a per, mely során kilenc illetékest már bűnösnek találtak, két személyt mentesítettek, további négy ellen pedig még mindig folyamatban van a döntés megszületése.

Telkiben ismét kétnapos összetartáson vett részt a magyar női válogatott. Kim Rassmussen az A- és a B-kerettel egyaránt gyakorolt, páran azonban különböző okok miatt ezúttal pihenőt kaptak, így a fiatalság került előtérbe.

dbizgnjw4aa-mhe

Idén csak kívülről szemléljük a férfi BL-elődöntők izgalmait

Ugyan fájóan a Veszprém és a Szeged is kimaradt a hétvégi BL-elődöntőkből, az All Star-csapatba még bekerülhet három magyar játékos: Lékai Máté irányító, Schuch Timuzsin pedig védő poszton, míg Bánhidi Bence a legjobb fiatal játékosok között lehet harcban, így arra buzdítjuk Önöket, kedves olvasóink, hogy szavazzanak a magyar klasszisokra az EHF honlapján.

Végezetül pedig a legfontosabb: kisorsolták a női Bajnokok Ligája Final4 elődöntőinek párosításait. A Győr május 12-én 15:15-től a Bukaresttel néz szembe, majd délután 6 órakor a Vardar és a Rosztov Don csatázik, május 13-án pedig eldől, ki hódítja el a klubsport legfontosabb trófeáját. Hajrá Győr!

Képek: EHF Champions League twittter